28 Ιανουαρίου 2024 / Περιηγητική – Ναύπακτος

Μονοήμερη περιηγητική

28 Ιανουαρίου 2024

Στην πρώτη μας περιηγητική εξόρμηση για το 2024 θα επισκεφθούμε την όμορφη Ναύπακτο. Κτισμένη αμφιθεατρικά, η μαγευτική κάστρο-πολιτεία, με ιστορία 3.500 χιλιάδων ετών, κερδίζει αμέσως τον επισκέπτη με το μικρό και γραφικό ενετικό λιμανάκι της, το επιβλητικότατο και καλοδιατηρημένο κάστρο της ‒ ένα από τα μεγαλύτερα και καλύτερα διατηρημένα ‒ την πανέμορφη παλιά πόλη και τις μεγάλες παραλίες με θέα την Αχαΐα και την εντυπωσιακή γέφυρα Ρίου Αντιρίου.

Ξεκινάμε το πρωί της Κυριακής από τη Ν. Ιωνία και αφού κάνουμε μία ενδιάμεση στάση, συνεχίζουμε τη διαδρομή μας, μέχρι τη γέφυρα Ρίου – Αντιρίου. Εκεί θα κάνουμε μία στάση για επίσκεψη στο Εκθεσιακό Κέντρο της Γέφυρας, όπου θα γνωρίσουμε σε μακέτα τη μέθοδο που ακολουθήθηκε για την οικοδόμηση της. Στην κατανόηση της ιδιαιτερότητας της κατασκευής συμβάλλουν και τα φωτογραφικά εκθέματα που κοσμούν τους τοίχους της αίθουσας.

Τελικός μας προορισμός η πόλη της Ναυπάκτου, όπου θα επισκεφθούμε το επιβλητικό αρχοντικό του Νότη Μπότσαρη. Πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά ιστορικά κτίσματα που βρίσκεται εντός των τειχών του ιστορικού, ενετικού κάστρου της Ναυπάκτου. Στους προσεγμένους χώρους του στεγάζεται μόνιμη έκθεση για τη Ναυμαχία της Ναυπάκτου (1571) με Ισπανικές πανοπλίες, σημαίες και λάβαρα των χωρών που συμμετείχαν, αντίγραφα έργων γνωστών ζωγράφων που εκτίθενται σε μουσεία της Ευρώπης και έχουν ως θέμα τη ναυμαχία, καθώς και σχεδιαστικές αναπαραστάσεις της ναυμαχίας και μινιατούρες πλοίων της εποχής.

Παραμονή στην πόλη για το γεύμα μας, βόλτα στο γραφικό λιμάνι και στο στενοπάζαρο.

Αναχώρηση και με ενδιάμεση στάση, επιστροφή στη Ν. Ιωνία.

*** Θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά μέτρα που θα ισχύουν, κατά του covid-19, την ημέρα διεξαγωγής της εκδρομής. Συνιστάται η χρήση μάσκας μέσα στο λεωφορείο.

Αρχηγός : Βεργοπούλου Μαρία τηλ. 693 429 4313

Κρατήσεις : Βασιλειάδης Γεώργιος τηλ. 697 375 7066

Σημ. Ο αρχηγός της εκδρομής έχει το δικαίωμα να τροποποιήσει ή να ματαιώσει ένα πρόγραμμα που είναι σε εξέλιξη ή πριν την έναρξη αυτού, για λόγους ασφάλειας ή ανωτέρας βίας (φυσικές καταστροφές, ακατάλληλες καιρικές συνθήκες, κλπ.).