14-17 Απριλίου 2023 / Πάσχα στην Πύλο

 

4ήμερη Πασχαλινή Εκδρομή

14-17 Απριλίου 2023

Η Πύλος, η αρχόντισσα της Μεσσηνίας, με το γραφικό της λιμάνι, τα ωραία σπίτια με τις όμορφες βουκαμβίλιες, τα τεράστια πλατάνια και τα ιστορικά της αξιοθέατα, αποτελεί ιδανικό «ορμητήριο» για εξορμήσεις στην ευρύτερη περιοχή. Στα βενετσιάνικα κάστρα της Μεθώνης και της Κορώνης, στο παλάτι του Νέστωρα, στη Γιάλοβα, στη Βοϊδοκοιλιά και τόσα άλλα όμορφα μέρη της μεσσηνιακής γης.

Το ξενοδοχείο που θα μας φιλοξενήσει για αυτό το πασχαλινό τετραήμερο είναι πάνω στη θάλασσα με θέα τον κόλπο του Ναυαρίνου και το νησάκι Σφακτηρία.

Μ. Παρασκευή 14 Απριλίου 2023

Αναχώρηση από Ν. Ιωνία με μια στάση στο Αρτεμίσιο για το καφεδάκι μας και στη συνέχεια κατηφορίζουμε για να επισκεφτούμε την Κορώνη με το βενετσιάνικο κάστρο της, χρωματισμένο με αιγαιοπελαγίτικη τεχνοτροπία.

Οι ομορφιές δεν σταματούν εδώ. Επόμενος σταθμός η παραλιακή κωμόπολη Μεθώνη με την ίδια νησιώτικη χροιά. Στενά όμορφα δρομάκια, το επιβλητικό της κάστρο και υπέροχα παραλιακά ταβερνάκια για να απολαύσουμε το γεύμα μας.

Αναχώρηση για την Πύλο. Ξεκούραση στο ξενοδοχείο και το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την Περιφορά του Επιταφίου στην πλατεία της Πύλου.

Μ. Σάββατο 15 Απριλίου 2023

Μετά το πρωινό θα επισκεφτούμε το αξιόλογο και πρόσφατα ανακαινισμένο παλάτι του Νέστωρα. Στη συνέχεια θα πάμε βόλτα στην όμορφη Γιάλοβα, θα επισκεφτούμε το λαογραφικό μουσείο του χωριού και μετά θα έχουμε το γεύμα μας.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση και το βράδυ όλοι μαζί θα πάμε στην Ανάσταση. Μετά το Χριστός Ανέστη μας περιμένει αχνιστή μαγειρίτσα και άλλα παραδοσιακά εδέσματα, στο ξενοδοχείο μας.

Κυριακή του Πάσχα 16 Απριλίου 2023

Το πρωινό μας θα είναι χαλαρό, λόγω της ημέρας. Το μεσημέρι μας περιμένει το αρνί, κοκορέτσι, κοντοσούβλι, διάφοροι τοπικοί μεζέδες, άφθονο κρασί, μουσική, χορός και τραγούδι.

Το απόγευμα είναι ελεύθερο για να χαρούμε την όμορφη Πύλο και να χαλαρώσουμε περπατώντας στα γραφικά της δρομάκια και στο λιμάνι.

Δευτέρα του Πάσχα 17 Απριλίου 2023

Θα επισκεφτούμε την οικία του σπουδαίου Ολυμπιονίκη, αλλά και ήρωα του Α’ Βαλκανικού πολέμου, Κωστή Τσικλητήρα, η οποία σήμερα έχει αναπαλαιωθεί και λειτουργεί ως μουσείο, φιλοξενώντας τη συλλογή πινάκων και αντικειμένων του Γάλλου φιλέλληνα Rene Puaux. Κατόπιν θα επισκεφτούμε ένα ελαιοτριβείο.

Αμέσως μετά θα αρχίσει ο δρόμος της επιστροφής με μια στάση στην Κυπαρισσία ή στη γύρω περιοχή για φαγητό και καφέ.

*** Ο αρχηγός μπορεί να τροποποιήσει το πρόγραμμα αναλόγως συνθηκών και συγκυριών.

*** Θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά μέτρα που θα ισχύουν, κατά του covid-19, την ημέρα διεξαγωγής της εκδρομής. Συνιστάται η χρήση μάσκας μέσα στο λεωφορείο.

Αρχηγός : Βεργοπούλου Μαρία τηλ: 693 429 4313