02 Απριλίου 2023 / Ερμιόνη : Μονοπάτι της Περσεφόνης

Μονοήμερη πεζοπορική

02 Απριλίου 2023

Με προορισμό την ευρύτερη περιοχή της Ερμιόνης που περιτριγυρίζεται από καταπράσινους λόφους, θα αναχωρήσουμε από τη Νέα Ιωνία (Λ.Ηρακλείου 230 – ΙΟΡΔΑΝΗΣ) στις 7.00 πμ.

Ξεκινάμε την πεζοπορία μας και κατευθυνόμαστε για το φαράγγι Καταφύκι με τους ξακουστούς μύθους της Περσεφόνης και του Ηρακλή που πέρασαν στο βασίλειο του Άδη από την είσοδο που βρίσκεται εκεί. Μπαίνοντας στο φαράγγι Καταφύκι, το τοπίο κόβει την ανάσα με τα απόκρημνα και εντυπωσιακά βράχια του. Στη διαδρομή θα συναντήσουμε το ιστορικό βυζαντινό εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου χτισμένο το 1740. Επίσης μπορεί να δούμε και αναρριχητές να σκαρφαλώνουν στο ομώνυμο αναρριχητικό πεδίο.

Πεζοπορώντας σε ένα όμορφο μονοπάτι – το μονοπάτι της Περσεφόνης – που το περιτριγυρίζουν πεύκα, αφήνουμε το φαράγγι Καταφύκι με προορισμό την περιοχή Παπούλια. Μετά το μονοπάτι της Περσεφόνης θα κατευθυνθούμε μέσα από τη ρεματιά για τον τελικό μας προορισμό, το χωριό Ηλιόκαστρο. Το τοπίο έχει πολλές εναλλαγές με πλατάνια, πεύκα αλλά και αμπελώνες που χαρίζουν ένα μοναδικό και εύγευστο κρασί για το οποίο φημίζεται το χωριό Ηλιόκαστρο.

Φαγητό στην ευρύτερη περιοχή και επιστροφή στη Νέα Ιωνία με μια ενδιάμεση μικρή στάση.

Κόστος : 22 ευρώ για τα μέλη, 25 ευρώ για τα μη μέλη

Μήκος Διαδρομής : 12 χλμ

Διάρκεια : 4 – 5 ώρες (εκτιμώμενος χρόνος με τις στάσεις)

Υψομετρική Διαφορά : + 300 μ / – 200 μ

Βαθμός Δυσκολίας : 1 (εύκολη για έμπειρους πεζοπόρους, κατάλληλη για αρχάριους με καλή φυσική κατάσταση)

Αρχηγός : Βασιλείου Ιφιγένεια

Κρατήσεις : Λαγόπουλος Επαμεινώνδας τηλ: 693 920 5638