17-19 Μαρτίου 2023 / Κεντρική Μακεδονία

3ήμερη περιηγητική

1719 Μαρτίου 2023

Βέροια – Νάουσα – Έδεσσα – Άγιος Νικόλαος – Βεργίνα

Ένα πλούσιο τριήμερο σε τρεις υπέροχες πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας, μέσα σε καταπράσινα τοπία και κοντά σε τρεχούμενα νερά, μας περιμένει τον πρώτο μήνα της άνοιξης.

Παρασκευή 17.03.2023

Αναχώρηση από Νέα Ιωνία και με ενδιάμεσες στάσεις φτάνουμε στο ξενοδοχείο μας. Μετά από μια σύντομη ξεκούραση, βόλτα στην πόλη της Βέροιας, όπου μπορούμε να επισκεφτούμε την Πλατεία του Ρολογίου και να περιηγηθούμε στις γραφικές γειτονιές της Μπαρμπούτας και της Κυριώτισσας με τα ανακαινισμένα σπίτια και αρχοντικά. Στη συνέχεια δείπνο.


Σαββάτο 18.03.2023

Αναχώρηση για τη Βεργίνα, όπου θα περιηγηθούμε στον αρχαιολογικό χώρο με συνοδεία ξεναγού. Εκεί, στην περιοχή που βρίσκονταν οι αρχαίες Αιγές, πρώτη πόλη των Μακεδόνων μέχρι το πρώτο μισό του 4ου π.Χ. αιώνα, θα δούμε μεταξύ άλλων τον Βασιλικό τύμβο και τα υπέροχα αρχαιολογικά ευρήματα που έφερε στο φως η σκαπάνη του Μανώλη Ανδρόνικου.

Κυριακή 19.03.2023

Μετά το πρωινό θα κατευθυνθούμε προς την Έδεσσα, όπου θα επισκεφθούμε το πάρκο με τους Καταρράκτες για περιήγηση και καφέ. Από το πάρκο με τα αιωνόβια πλατάνια μπορούμε να απολαύσουμε το εκπληκτικό θέαμα των καταρρακτών και τη θέα προς τον εύφορο μακεδονικό κάμπο.

Επόμενη στάση μας στον Άγιο Νικόλαο όπου θα έχουμε χρόνο για περιήγηση στο πάρκο και γεύμα. Στο εντυπωσιακό άλσος του Αγίου Νικολάου συνυπάρχουν το απέραντο πράσινο με τα υπεραιωνόβια πλατάνια και πολλά άλλα είδη δέντρων, τα ρυάκια, τα ξύλινα γεφυράκια και μια τεχνητή λιμνούλα συνθέτοντας μια μοναδική συμφωνία ήχων και χρωμάτων.

Αναχώρηση για Νέα Ιωνία με ενδιάμεση στάση για καφέ.

Αρχηγός : Βεργόπουλος Βασίλειος τηλ 697 435 1320

ΠΡΟΣΟΧΗ :

ΜΑΣΚΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ μέσα στο λεωφορείο, λόγω της μετάδοσης του COVID και άλλων ιώσεων.