08 Απριλίου 2020 / Θεατρική παράσταση ¨Ιστορία Χωρίς Όνομα¨

Ο Φ.Ο.Ν.Ι. στις 8 Απριλίου 2020, ημέρα Τετάρτη και ώρα 7.00 μ.μ. θα μας πάει στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη για να παρακολουθήσουμε το θεατρικό έργο

 ¨ΙΣΤΟΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑ¨

Το κρυφό πάθος της Πηνελόπης Δέλτα για τον Ίωνα Δραγούμη

Πρωταγωνιστούν : Τάσος Νούσιας,  Μπέτυ Λιβανού, Μαρία Παπαφωτίου

Σκηνοθεσία : Κώστας Γάκης

 Λίγα λόγια για το έργο

Το θυελλώδη έρωτα του Ίωνα Δραγούμη και της Πηνελόπης Δέλτα θα φέρει στη σκηνή φέτος το χειμώνα ο Κώστας Γάκης, μέσα από το βραβευμένο με τρία βραβεία κοινού βιβλίο του Στέφανου Δάνδολου «ΙΣΤΟΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑ» (εκδόσεις Ψυχογιός) σε θεατρική διασκευή Ανθής Φουντά & Κώστα Γάκη.

Τον εμβληματικό και για πολλούς αμφιλεγόμενο διπλωμάτη, λόγιο και πολιτικό Ίωνα Δραγούμη θα ενσαρκώσει επί σκηνής, ένας από τους σημαντικότερους ηθοποιούς της γενιάς του, ο Τάσος Νούσιας, ενώ η εξαιρετική Μπέτυ Λιβανού και η αποκαλυπτική Μαρία Παπαφωτίου θα μοιραστούν δύο διαφορετικές εποχές της σπουδαίας συγγραφέως και ιστορικής προσωπικότητας, Πηνελόπης Δέλτα.

Ιούνιος 1908 – Βιέννη / Ο Ίων Δραγούμης βρίσκεται παρών στην πλέον καθοριστική απόφαση που παίρνει για τη ζωή της η Πηνελόπη Δέλτα.

Απρίλιος 1941 – Κηφισιά / Ο Ίων Δραγούμης απών από την ζωή της Πηνελόπης Δέλτα, αλλά πιο παρών από ποτέ.

Ίων Δραγούμης και Πηνελόπη Δέλτα. Μια ψυχή χωρισμένη σε δύο σώματα. Ένας θαμμένος πόνος που δεν εκτονώθηκε ποτέ. Δύο λυγμοί που συνορεύουν. Ο έρωτας και η πατρίδα. Μια ιστορία ηδονής και οδύνης. Ο εμβληματικός διπλωμάτης και η σπουδαία συγγραφέας σε μια νοερή ζωή επιθυμίας, ονείρων, υψηλών ιδανικών, υψηλών δεσμεύσεων, υψηλών οραμάτων.

Παίζουν:

Ίωνας Δραγούμης : Τάσος Νούσιας

Πηνελόπη Δέλτα : Μπέτυ Λιβανού

Νεαρή Πηνελόπη Δέλτα : Μαρία Παπαφωτίου

Στέφανος Δέλτα : Στάθης Μαντζώρος

Γιατρός Φρίντμαν : Αργύρης Γκαγκάνης

Γραμματέας Γιατρού : Στέλιος Γιαννακός

Μαριάνθη : Ανθή Φουντά

Μουσική εκτέλεση : Μιχάλης Κωτσόγιαννης

 Θερμή παράκληση, να δηλώσετε την συμμετοχή σας έγκαιρα γιατί ο αριθμός των εισιτηρίων είναι περιορισμένος.