17 Απριλίου 2022 / Λόφοι της Αθήνας

Ημερήσια πεζοπορική

Κυριακή 17 Απριλίου2022

ΤΟΥΡΚΟΒΟΥΝΙΑ – ΑΤΤΙΚΟ ΑΛΣΟΣ – ΑΛΣΟΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ – ΠΕΔΙΟΝ ΑΡΕΩΣ – ΛΟΦΟΣ ΣΤΡΕΦΗ – ΛΥΚΑΒΗΤΤΟΣ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ

Στις 08:15 π.μ θα συγκεντρωθούμε στο τέρμα της οδού Λουκή Ακρίτα αρ. 75 στην Φιλοθέη, πολύ κοντά στο Αδριάνειο Υδραγωγείο στην Λεωφ. Καποδιστρίου.

Εδώ το σημείο συνάντησης

Περισσότερες πληροφορίες για το σημείο εκκίνησης και πληροφορίες για την διαδρομή, στην Μαρία Ζηλακάκη στο 6973746769.

Από εδώ θα ξεκινήσουμε την πεζοπορία μας στις 8.30 π.μ., θα ανεβούμε στα Τουρκοβούνια και θα αντικρίσουμε μία πανοραμική εικόνα του λεκανοπεδίου. Θα σταματήσουμε στον λατρευτικό βωμό του Ομβρίου Διός. Θα συνεχίσουμε μέσα από τα εγκαταλελειμμένα λατομεία Κέκρωψ και Λατό για να περάσουμε σε περίπου 2 ώρες στο πάρκο του Αττικού Άλσους, το μοναστήρι του Προφήτη Ηλία και στον οικισμό Γ. Παπανδρέου, ένα χωριό στο κέντρο της Αθήνας.

Κατεβαίνοντας θα δούμε το σπήλαιο Κακαράπη και θα μπούμε στο Άλσος Ευελπίδων και στην συνέχεια στο Πεδίο του Άρεως περνώντας πίσω από τα κτίρια των δικαστηρίων της πρώην σχολής Ευελπίδων σε περίπου 4 ώρες από την εκκίνηση. Θα περπατήσουμε μέσα στο πάρκο και θα κατευθυνθούμε προς το άγαλμα της Αθηνάς.

Θα περάσουμε απέναντι από την Λεωφ. Αλεξάνδρας στην γνωστή οδό Καλλιδρομίου των Εξαρχείων, έναν όμορφο δρόμο με νεοκλασικά αρχοντικά και μικρά πολυσύχναστα στέκια, που θα μας οδηγήσει στο λόφο του Στρέφη. Μέσα από την όμορφη συνοικία της Νεάπολης θα ανεβούμε πολλά σκαλοπάτια για να φτάσουμε στον Λυκαβηττό. Από την κορυφή του και το μεσαιωνικό εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου θα κατεβούμε στην πλατεία Δεξαμενής που είναι η κατάληξη του Αδριάνειου Υδραγωγείου. Από εδώ με μία σύντομη διαδρομή μέσα στο Κολωνάκι, θα περάσουμε στον Εθνικό Κήπο. Η περιπλάνησή μας θα τελειώσει στο Σύνταγμα.

Για τη διαδρομή θα χρειαστούμε : σακίδιο ημέρας, ελαφρύ ορειβατικό παπούτσι, μπατόν, νερό και σνακ.

Το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής είναι σε μονοπάτια (80%) στα οποία υπάρχουν σημεία κατάβασης και ανάβασης με μεγάλη κλίση και η χρήση μπατόν δίνει μεγαλύτερη ασφάλεια.

Μήκος Διαδρομής : 17 χλμ (περίπου)

Διάρκεια : 7 ώρες (περίπου)

Βαθμός δυσκολίας : 2 (Λόγω του μεγάλου μήκους της διαδρομής)

Σημείωση : Υπάρχει η δυνατότητα για όποιον θέλει να κάνει μικρότερη διαδρομή, να αποχωρήσει σε ενδιάμεση θέση. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα να έλθει σε ενδιάμεση θέση, μετά από συνεννόηση με τους αρχηγούς.

Λόγω Covid θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας που προβλέπονται.

Αρχηγός : Ζηλακάκη Μαρία τηλ 6973746769

Κρατήσεις : Λαγόπουλος Επαμεινώνδας τηλ 6939205638