10 Απριλίου 2022 / Αρχαία Κόρινθος – Ακροκόρινθος

Ημερήσια πεζοπορική

10 Απριλίου 2022

Μια πόλη δυο κάστρα, πολλές ιστορίες και οι φίλοι του Φ.Ο.Ν.Ι., αυτή τη φορά, σ ́ ένα ταξίδι, στο χρόνο, διάρκειας λίγων ωρών, πάντα με ομαδικό και περιπετειώδες πνεύμα αλλά και με πολύ κέφι κόντρα στους χαλεπούς καιρούς που περνάμε.

Θα επισκεφτούμε και θα περπατήσουμε ιστορικά μονοπάτια και θα γίνουμε πάλι για λίγο μαθητές της αρχαίας ιστορίας, που αντί για τα θρανία, θα κάνουμε περιήγηση και πεζοπορία.

Αναχώρηση από τη Νέα Ιωνία, Λ. Ηρακλείου 230, στις 7.30 πμ και μετά από 80 Km θα φθάσουμε στην Αρχαία Κόρινθο, μία από τις πλουσιότερες πόλεις της αρχαιότητας, κτισμένη στους πρόποδες του Ακροκορίνθου, και ίσως ο σημαντικότερος εμπορικός κόμβος του αρχαίου κόσμου.

Μετά την περιήγησή μας στο μουσείο και στον αρχαιολογικό χώρο (Κόστος Εισόδου : κανονικό – 8 ευρώ και μειωμένο – 4 ευρώ, η συμμετοχή είναι προαιρετική), θα κατευθυνθούμε προς την κρήνη του Χατζή-Μουσταφά και από εκεί θα ανηφορίσουμε σιγά σιγά προς το κάστρο του Ακροκορίνθου. Το μονοπάτι αποτελεί μέρος του αρχαίου δρόμου που οδηγούσε από την αρχαία αγορά έως επάνω στο κάστρο του Ακροκορίνθου και το κάστρο Πεντεσκούφι.

Ο Ακροκόρινθος, είναι βράχος ύψους 575 μέτρων, που δεσπόζει στην πεδιάδα της Κορίνθου, με καταπληκτική θέα που εκτείνεται από τον Κορινθιακό κόλπο μέχρι το Σαρωνικό, και από τον Ελικώνα ως τον Παρνασσό και την Αργολίδα.

Αφού τελειώσουμε τις περιηγήσεις και τις πεζοπορίες μας, θα καταλήξουμε σε κάποιο ταβερνάκι της περιοχής.

Αργά το απόγευμα θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής για την Νέα Ιωνία.

Μήκος Διαδρομής : 8 χλμ

Διάρκεια : 4-5 ώρες (εκτιμώμενος χρόνος με τις στάσεις)

Βαθμός Δυσκολίας : 1 (σχετικά εύκολη)

Υψομετρική Διαφορά : +500 μ

Λόγω Covid θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας που προβλέπονται. Η μάσκα μέσα στο πούλμαν είναι υποχρεωτική. Επίσης οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν μαζί τους πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό τεστ Covid (Rapid), θα γίνει έλεγχος.

 

Αρχηγός : Καρδερίνης Στέλιος

Κρατήσεις : Λαγόπουλος Επαμεινώνδας τηλ: 6939205638