17-18 Σεπτεμβρίου 2022 / Πολυλίμνιο Μεσσηνίας – Πύλος – Χώρα – Ανάκτορο Νέστορος

2ήμερη πεζοπορική

1718 Σεπτεμβρίου 2022

1η μέρα

Αναχώρηση στις 7.00 πμ από την Λεωφόρο Ηρακλείου 230, στην Ν. Ιωνία (ΙΟΡΔΑΝΗΣ). Μετά από περίπου 4 ώρες και με ενδιάμεσες στάσεις θα φτάσουμε στο χωριό Χαραυγή. Στη συνέχεια θα ξεκινήσουμε την πεζοπορία μας, στην αρχή, για 400μ, σε δρόμο και μετά μέσα στο πανέμορφο Πολυλίμνιο.

Η πεζοπορία έχει δύο μέρη, στην διασταύρωση που θα συναντήσουμε θα πάμε πρώτα δεξιά προς την γέφυρα και τους πολλαπλούς καταρράκτες, την λίμνη Καδούλα, την λίμνη Κάδη. Μετά επιστροφή ξανά στην διασταύρωση και θα κατευθυνθούμε προς την λίμνη Πανάγου, Σταθούλα.

Χαρακτηριστικά 1ης ημέρας:

Μήκος Διαδρομής : 3 χλμ

Διάρκεια : 3 ώρες

Βαθμός δυσκολίας : 1

Υψομετρική Διαφορά : +/ – 200 μ

Χρειάζονται παπούτσια που θα βραχούν (αθλητικά ή ορειβατικά) και δεύτερο ζευγάρι για το λεωφορείο. Μαγιό για όποιον θέλει να βουτήξει και να κολυμπήσει στις βάθρες. Επίσης θα χρειαστεί και ένα ζευγάρι ορειβατικά μποτάκια στεγνά για την επόμενη πεζοπορία της Κυριακής.

Αμέσως μετά θα έχουμε ένα ελαφρύ φαγητό, στην περιοχή και ακολούθως θα πάμε με το λεωφορείο για κολύμπι στην Βοιδοκοιλιά ή στην Γιάλοβα.

Αργά το απόγευμα θα φτάσουμε στην Πύλο, στο ξενοδοχείο GALAXY.

2η μέρα

Πρωινό και αναχώρηση για το χωριό Μουζάκι και συγκεκριμένα για το Όρος Αιγάλεω και την κορυφή Αγ. Κυριακή.

Χαρακτηριστικά 2ης ημέρας:

Μήκος Διαδρομής : 5 χλμ (μονοπάτι) + 3,5 χλμ (χωματόδρομος)

Διάρκεια : 4 ώρες

Βαθμός δυσκολίας : 1

Υψομετρική Διαφορά : +/ – 400 μ

Μετά το τέλος της πεζοπορίας μετάβαση στη Χώρα και στον αρχαιολογικό χώρο του ανακτόρου του Νέστορα (το μουσείο δεν είναι ανοικτό στο κοινό λόγω έργων επισκευής και συντήρησης).

Πρόκειται για το καλύτερα σωζόμενο Μυκηναϊκό ανάκτορο. Είναι ένα συγκρότημα από διάφορα κτίρια με ένα σύνολο 105 ισογείων διαμερισμάτων ή άλλων χώρων. Αποτελείται από τέσσερα κύρια κτίρια (νοτιοδυτικό, κεντρικό, βορειοανατολικό και αποθήκη οίνου), καθώς και ορισμένα μικρότερα κτίσματα. Τα σημαντικότερα διαμερίσματά του είναι η μεγάλη ορθογώνια “αίθουσα του θρόνου” με την κυκλική εστία, το λουτρό με τον πήλινο λουτήρα και οι αποθήκες με τα αποθηκευτικά αγγεία. Το ανάκτορο ήταν διώροφο και διακοσμείτο με πολύχρωμες τοιχογραφίες.

Από τη μελέτη των κειμένων των 1100 και πλέον πινακίδων της Γραμμικής Β που βρέθηκαν στο συγκρότημα του Ανακτόρου επιβεβαιώθηκε η ορθότητα της αποκρυπτογράφησης της Γραμμικής γραφής Β΄ από τον Michael Ventris και προέκυψαν άφθονα στοιχεία

ΕΙΣΟΔΟΣ : 6 ευρώ και 3 ευρώ το μειωμένο (άνω των 65, κλπ )

Στη συνέχεια παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής προς Ν. Ιωνία, αφού κάνουμε μία στάση για φαγητό.

ΚΟΣΤΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ : 80 ευρώ για τα μέλη και 90 ευρώ για τα μη μέλη, σε δίκλινο δωμάτιο.

ΠΡΟΣΟΧΗ :

α) ΜΑΣΚΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ μέσα στο λεωφορείο, λόγω της έξαρσης της μετάδοσης COVID.

β) Σύσταση για self-test την Παρασκευή, προληπτικά, ώστε να μειώσουμε τις πιθανότητες μόλυνσης.

Αρχηγός : Ζηλακάκη Μαρία
Κρατήσεις : Λαγόπουλος Επαμεινώνδας
(τηλ. 693 920 5638)