16 Μαΐου 2021 / Δυτική Πάρνηθα

Ημερήσια πεζοπορική

Κυριακή 16 Μαΐου 2021

(Μονή Κλειστών – θέση «Αποστόλη» – Γκούρα – Αγ. Παρασκευή)

Με μεγάλη χαρά ξεκινάμε την πρώτη εξόρμηση του Φ.Ο.Ν.Ι., μετά από μήνες, στην Πάρνηθα και με δικά μας μέσα για μεγαλύτερη ασφάλεια.

Το σημείο συνάντησης θα είναι μετά την Φυλή στον δρόμο που συνεχίζει προς τα Δερβενοχώρια, ακριβώς στην διακλάδωση για την μονή Κλειστών.

Στις 9.00 πμ θα αναχωρήσουμε, με τα αυτοκίνητα μας, προς τα Δερβενοχώρια και θα σταματήσουμε στην θέση «Στροφή», από όπου θα ξεκινήσει η πεζοπορία μας.

Μπαίνουμε στο αρχαίο μονοπάτι που οδηγεί στο «Άρμα» (ορθοπλαγιά με αναρριχητικά πεδία που δεσπόζει πάνω από την Μονή Κλειστών), μετά από μία ώρα περίπου ανάβαση, φτάνουμε στην θέση «Κιάφα Μαρίστα» και συνεχίζουμε κατεβαίνοντας προς τη θέση «Αποστόλη», και το ρέμα της Γκούρας, το οποίο έχει νερό αλλά περνιέται εύκολα.

Μετά θα συνεχίσουμε, με ανάβαση, προς το εκκλησάκι της Αγ. Παρασκευής όπου η θέα είναι εντυπωσιακή. Από εκεί θα μπορέσουμε να δούμε ένα μεγάλο μέρος του φαραγγιού της Γκούρας καθώς και αρκετές κορυφές της Πάρνηθας και όχι μόνο.

Επιστροφή από την ίδια διαδρομή.

Μήκος πεζοπορίας : 13 χλμ

Υψομετρική Διαφορά : +700 / – 700 (με εναλλαγές ανάβασης και κατάβασης)

Χρόνος Πεζοπορίας : 5.00 – 6.00 ώρες

Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια (κατάλληλη για πεζοπόρους με καλή φυσική κατάσταση)

Πρέπει να έχουμε μαζί μας : Ορειβατικά μποτάκια, μπατόν εφόσον υπάρχουν (δεν θα είναι διαθέσιμα του συλλόγου), καπέλο, αντηλιακό, γυαλιά, σνακ και νερό (1,5 – 2 λίτρα).

Κόστος : 5 ευρώ ανά άτομο, για την ενίσχυση του συλλόγου.

Ο σύλλογος όλο αυτό το διάστημα είχε μόνο έξοδα, γι’ αυτό και είναι εντελώς αναγκαία και η πληρωμή της συνδρομής για το τρέχον έτος από όσους δεν την έχουν ήδη εξοφλήσει. (Ετήσια Συνδρομή 15 ευρώ).

Ο αριθμός των συμμετοχών, για λόγους ασφάλειας, θα είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και λίστα αναμονής. Επίσης σημαντική είναι η τήρηση των κανόνων ασφάλειας και των αποστάσεων τόσο κατά την διάρκεια της πεζοπορίας όσο και στις στάσεις

Αρχηγός : Ζηλακάκη Μαρία

Κρατήσεις : Λαγόπουλος Επαμεινώνδας (τηλ. 6939205638)