06 Ιουνίου 2021 / Εύβοια : Στρόπωνες – Χιλιαδού

Ημερήσια πεζοπορική

6 Ιουνίου 2021

Με τον Φ.Ο.Ν.Ι. θα κάνουμε μία πολύ όμορφη πεζοπορία που συνδυάζει βουνό, ποτάμι και θάλασσα.

Αναχωρούμε το πρωί στις 7.00 πμ από τη Νέα Ιωνία, με ενδιάμεση στάση για καφέ.

Μετά αναχωρούμε για τους Στρόπωνες, ένα όμορφο γραφικό χωριό πνιγμένο στο πράσινο, με έλατα, πεύκα και πλατάνια, πάνω στην οροσειρά της Δίρφης.

Η διαδρομή από το χωριό Στενή προς τους Στρόπωνες, θεωρείται από τις ομορφότερες της Ελλάδας.

Η πεζοπορία μας θα ξεκινήσει μέσα από το χωριό Στρόπωνες σε υψόμετρο περίπου 340μ. Κατηφορίζοντας προς τη ρεματιά θα μπούμε στο φαράγγι των Στροπώνων και θα ακολουθήσουμε τη φυσική ροή του ποταμού Στροπωνιάτη, μέσα σε μια διαδρομή γεμάτη τρεχούμενα νερά, πλατάνια και άλλα ψηλά δέντρα που θα μας προσφέρουν φυσική σκιά. Αρκετές φορές κατά την διάρκεια της πεζοπορίας μας θα χρειαστεί να βρεθούμε μία δεξιά και μία αριστερά της όχθης του ποταμού, χρησιμοποιώντας σε ορισμένα σημεία είτε φυσικά περάσματα με πέτρες είτε ξύλινα γεφυράκια. Θα τερματίσουμε την πεζοπορία μας αφού φτάσουμε στην θάλασσα, στην παραλία της Χιλιαδούς, όπου και θα υπάρχει χρόνος για κολύμπι και φαγητό.

Επειδή δεν είναι σίγουρο ότι θα εξυπηρετηθούμε για φαγητό από τις υπάρχουσες ταβέρνες, συνιστάται να έχει ο καθένας μαζί του το γεύμα του.

Το απόγευμα επιστροφή στην Νέα Ιωνία με ενδιάμεση στάση.

Σημαντικά :

1) Υπενθυμίζουμε ότι οι συμμετέχοντες θα πρέπει είτε να έχουν εμβολιαστεί είτε να έχουν κάνει τεστ σύμφωνα με τα ισχύοντα, καθώς επίσης να φορούν μάσκα μέσα στο πούλμαν και να κρατούν αποστάσεις κατά την διάρκεια της πεζοπορίας.

2) Οπωσδήποτε θα πρέπει να έχουμε μαζί μας ένα δεύτερο ζευγάρι παπούτσια γιατί είναι πολύ πιθανόν τα παπούτσια της πεζοπορίας, να βραχούν στο ποτάμι.

Μήκος πεζοπορίας : 10 χμ.

Διάρκεια πεζοπορίας : 4 – 4 .30 ώρες (περίπου)

Συνιστάται για αρχάριους.

 

Αρχηγός: Ζηλακάκη Μαρία

Κρατήσεις: Λαγόπουλος Επαμεινώνδας (τηλ: 6939205638)