15 – 17 Ιουνίου 2019 / Κεφαλονιά

3ήμερη περιηγητική

15 – 17 Ιουνίου 2019

Στο Ιόνιο Πέλαγος, ανάμεσα στα υπόλοιπα εξωτικά νησιά, στέκει μεγαλόπρεπη η Κεφαλονιά. Πολυφωτογραφημένη, πολυσυζητημένη, πολυαγαπημένη. Εντός και εκτός συνόρων. Όχι μόνο εξαιτίας της ταινίας «Το μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι», που γυρίστηκε εδώ, αλλά και λόγω της ομορφιάς της.

Στην πανέμορφη Κεφαλονιά λοιπόν ο Φυσιολατρικός αποφάσισε να σας ταξιδέψει του Αγίου Πνεύματος.

 1η  μέρα

Αναχώρηση από Νέα Ιωνία και με μια ενδιάμεση στάση για καφέ, φτάνουμε στη Κυλλήνη. Επιβίβαση στο φέρυ και αναχώρηση για Κεφαλονιά.

Άφιξη στο Aργοστόλι, γεύμα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

2η μέρα

Μετά το πρωινό, αναχώρηση για το γύρο του Φαναριού και τη χερσόνησο της Λάσσης. Θα βρεθούμε στις Καταβόθρες, εκεί όπου η θάλασσα χάνεται στα έγκατα της γης και θα δούμε το μοναδικό αρχιτεκτόνημα του Φάρου.

Στη συνέχεια, μέσα από μια όμορφη διαδρομή, αναχωρούμε για το Φισκάρδο, το βορειότερο χωριό του νησιού. Ο δρόμος περνά μέσα από καταπράσινες περιοχές και μαγευτικά χωριουδάκια. Θα δούμε από ψηλά τις δαντελωτές παραλίες του νησιού και τον φημισμένο Μύρτο. Άφιξη στο Φισκάρδο και παραμονή για καφέ και βόλτα. Αναχώρηση για την Άσσο και παραμονή. Κατόπιν αναχώρηση για το μαγευτικό χωριουδάκι της Αγ. Ευφυμίας. Στάση για φαγητό.

Οι δρόμοι της ενδοχώρας του νησιού μας οδηγούν στο Σπήλαιο της Δρογκαράτης με τους περίφημους σταλακτίτες. Ο χώρος είναι διάσημος για την ακουστική του και πολλές συναυλίες καλλιτεχνών έχουν γίνει εδώ.

Στη συνέχεια, περνάμε από τον Καραβόμυλο με τα παράξενα γεωλογικά φαινόμενα. Θα συνεχίσουμε παραλιακά για την λίμνη της Μελισσάνης και εδώ σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα μια βαρκάδα στην υπόγεια λίμνη με τα γαλαζοπράσινα νερά, και επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος και διανυκτέρευση.

3η μέρα

Μετά το πρωινό, μέσα από μια όμορφη διαδρομή, θα οδηγηθούμε στο πανέμορφο χωριό Κουρκουμελάτα με τη σύγχρονη ρυμοτομία, όπου θα κάνουμε στάση για καφέ. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το μοναστήρι του Αγ. Ανδρέα και μέσω Τρωιαννάτων, θα επισκεφτούμε το κάστρο, και κατόπιν το εργαστήρι Ρομπόλας. Τέλος θα οδηγηθούμε σαν προσκυνητές στον Άγιο του νησιού, στη Μονή του Αγ. Γερασίμου, όπου θα δούμε και το σπήλαιό του.

Αναχωρούμε για το πανέμορφο ψαροχώρι του Κατελειού, όπου θα κάνουμε στάση για φαγητό. Αναχώρηση για Πόρο και επιβίβαση στο καράβι.

Άφιξη στη Κυλλήνη και μέσω ενδιάμεσης στάσης για καφέ, άφιξη στην Νέα Ιωνία.

 

Αρχηγός : Ιωάννου Χρήστος

Κρατήσεις : Δερμάνης Ευάγγελος