10 Δεκεμβρίου 2023 / Πεζοπορική – Μαίναλο : Καταφύγιο Οστρακίνας – Αλωνίσταινα

Μονοήμερη πεζοπορική

10 Δεκεμβρίου 2023

Στόχος αυτής της Κυριακής είναι να απολαύσουμε πεζοπορώντας την ήρεμη ομορφιά του Μαινάλου, του καταπληκτικού αυτού βουνού της Αρκαδίας.

Αναχωρούμε στις 7:00 το πρωί από τη Νέα Ιωνία (ΙΟΡΔΑΝΗΣ, Λ. Ηρακλείου 230) και με ενδιάμεση στάση για καφέ, υπολογίζουμε να φτάσουμε γύρω στις 10:00 στο καταφύγιο Οστρακίνας του Μαινάλου, από όπου θα ξεκινήσει η πεζοπορία μας.

Θα ξεκινήσουμε από υψόμετρο 1.600 μ. για να καταλήξουμε μετά από 4-5 ώρες και μια πορεία που θεωρείται εύκολη στα 1.200 μ., στο χωριό Αλωνίσταινα, όπου θα απολαύσουμε το φαγητό μας σε ένα από τα ταβερνάκια του χωριού.

Στην πλατεία του χωριού, δίπλα στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, βρίσκεται το μαρμάρινο μνημείο της μητέρας του Κολοκοτρώνη, Ζαμπίας Κωτσάκη – φιλοτεχνημένο από τον Ν. Περατινό – στο οποίο απεικονίζεται με τον μικρό της γιο, καθώς και ο τάφος της.

Μετά το φαγητό και την ξεκούραση θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής για τη Νέα Ιωνία γεμάτοι από τις όμορφες εικόνες της ορεινής Αρκαδίας.

Μήκος Διαδρομής : 8 χλμ

Διάρκεια : 5 ώρες (περίπου)

Βαθμός δυσκολίας : 1 (εύκολη)

Υψομετρική Διαφορά : +185 μ / –600 μ

*** Θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά μέτρα που θα ισχύουν, κατά του covid-19, την ημέρα διεξαγωγής της πεζοπορίας. Συνιστάται η χρήση μάσκας μέσα στο λεωφορείο.

Αρχηγός : Ανδρικόπουλος Άρης 697 734 5989

Κρατήσεις : Λαγόπουλος Επαμεινώνδας 693 920 5638

Σημ. Ο αρχηγός της εκδρομής έχει το δικαίωμα να τροποποιήσει ή να ματαιώσει ένα πρόγραμμα που είναι σε εξέλιξη ή πριν την έναρξη αυτού, για λόγους ασφάλειας ή ανωτέρας βίας (φυσικές καταστροφές, ακατάλληλες καιρικές συνθήκες, κλπ.).

Όποιος συμμετέχει, γνωρίζει τις απαιτήσεις και την επικινδυνότητα της δραστηριότητας στην οποία συμμετέχει και αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του στη δραστηριότητα, αποδεχόμενος τους κινδύνους που ενέχει καθώς και την ευθύνη για την ασφάλειά του.