10-11 Φεβρουαρίου 2024 / Πεζοπορική – Φαράγγι Λούσιου

2ήμερη πεζοπορική

10-11 Φεβρουαρίου 2024

Καλώς ήρθατε στην αγκαλιά της Ελληνικής φύσης. Τα ορεινά χωριά της Αρκαδίας, μας περιμένουν για να μας αποκαλύψουν λίγη από τη μαγεία τους.

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου

Αναχώρηση από τη Ν. Ιωνία και μετά την απαραίτητη στάση, φτάνουμε στο χωριό Κάψια Μαντινείας όπου θα επισκεφτούμε το ομώνυμο σπήλαιο. Πρόκειται (σύμφωνα με τους ειδικούς) για ένα από τα δέκα σημαντικότερα σπήλαια της ελληνικής επικράτειας. (https://spilaiokapsia.gr/)

Στη συνέχεια αναχωρούμε για Τρίπολη όπου και θα διανυκτερεύσουμε. Τακτοποιούμαστε στο ξενοδοχείο μας και έχουμε το υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο για βόλτα στην πόλη.

Κυριακή 11 Φεβρουαρίου

Αφού πάρουμε το πρωινό μας και ετοιμάσουμε τα πράγματα μας (δεν θα ξαναγυρίσουμε στο ξενοδοχείο), αναχωρούμε και έπειτα από 1 ώρα περίπου θα φτάσουμε στη Δημητσάνα όπου θα επισκεφτούμε το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης. Το μουσείο προβάλλει τη σημασία της υδροκίνησης στην παραδοσιακή κοινωνία.

http://www.piop.gr/el/diktuo-mouseiwn/Mouseio-Ydrokinisis/to-mouseio.aspx

Μετά το Μουσείο θα ξεκινήσουμε την πεζοπορία μας. Η διάσχιση του φαραγγιού είναι εύκολη και αποτελεί μια μοναδική εμπειρία, αφού όλη η περιοχή έχει ανακηρυχθεί χώρος υψηλής οικολογικής προστασίας λόγω του φυσικού κάλλους, της πανίδας και της χλωρίδας. Θα κάνουμε μία μικρή στάση για ξεκούραση και θα περιηγηθούμε στους χώρους της Μονής Φιλοσόφου. Έπειτα θα ανηφορίσουμε προς τη Μονή Προδρόμου σε υψόμετρο 500 μέτρων. Αφού περιηγηθούμε στο εσωτερικό της Μονής, συνεχίζουμε για το τελευταίο κομμάτι της διαδρομής, με τελικό προορισμό την Αρχαία Γόρτυνα.

Η διάρκεια της διαδρομής, συμπεριλαμβανομένων και των επισκέψεων στα μοναστήρια είναι περίπου 5 ώρες. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει γεύμα και επιστροφή στη Νέα Ιωνία.

Μήκος Διαδρομής : 9,6 χλμ

Διάρκεια : 5 ώρες

Βαθμός δυσκολίας : 1

Υψομετρική Διαφορά : +302 μ / -816 μ

*** Θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά μέτρα που θα ισχύουν, κατά του covid-19, την ημέρα διεξαγωγής της εκδρομής. Συνιστάται η χρήση μάσκας μέσα στο λεωφορείο.

Αρχηγός : Ζουμπουλιάς Παναγιώτης τηλ. 697 352 8962

Κρατήσεις : Αβράμπος Γιάννης τηλ. 697 732 7369

Σημ. Ο αρχηγός της εκδρομής έχει το δικαίωμα να τροποποιήσει ή να ματαιώσει ένα πρόγραμμα που είναι σε εξέλιξη ή πριν την έναρξη αυτού, για λόγους ασφάλειας ή ανωτέρας βίας (φυσικές καταστροφές, ακατάλληλες καιρικές συνθήκες, κλπ.).

Όποιος συμμετέχει, γνωρίζει τις απαιτήσεις και την επικινδυνότητα της δραστηριότητας στην οποία συμμετέχει και αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του στη δραστηριότητα, αποδεχόμενος τους κινδύνους που ενέχει καθώς και την ευθύνη για την ασφάλειά του.