ΠΕΡΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΚΙΡΡΑΣ ΔΕΛΦΩΝ

delfoi2

Αφετηρία μας όπως πάντα η Νέα Ιωνία.

Αφού ανταλλάξουμε τις εγκάρδιες καλημέρες μας επιβιβαζόμαστε στο λεωφορείο. Μια στάση για ένα ζεστό καφεδάκι και συνεχίζουμε!!!

Φτάνουμε στους Δελφούς, εξοπλιζόμαστε κατάλληλα με τα μποτάκια μας, τα μπατόν μας και καλή διάθεση και ξεκινάμε για το αρχαίο μονοπάτι με ιστορία 3000 χρόνων! Ακολουθώντας πάντα τον οδηγό μας, κατηφορίζουμε και φτάνουμε στον βυζαντινό ναό του Αγίου Γεωργίου. Εκεί καταλώνουμε κάποιες από τις προμήθειές μας, όπως μανταρίνια, ξηρούς καρπούς και σοκολάτες. Περνάμε μέσα από τον όμορφο αμυγδαλεώνα, το ξωκκλήσι του Αγίου Χαραλάμπους και κάνουμε μια μικρή στάση για φωτογραφίες στο κανάλι του Μόρνου στο οποίο οφείλουμε το νερό που πίνουμε. Διασχίζουμε τον ελαιώνα της Άμφισσας καθώς οι οδηγοί μας διηγούνται ιστορίες του τόπου. Το μάτι μας χάνεται στις ομορφιές του και αναπνέουμε τον ίδιο αέρα που ανέπνεαν μοναχοί πριν χιλιάδες χρόνια… Γινόμαστε ένα με την ιστορία, ενώ συγχρόνως γράφουμε και την δική μας… Καθόλη την διάρκεια αστειευόμαστε μεταξύ μας και «ξυπνάμε» τη φύση γύρω μας!

Φτάνουμε στο τέλος του μονοπατιού μας, στην Κίρρα όπου μας καλωσορίζει η θάλασσα! Παίρνουμε μια ανάσα και μέσα από τα ερείπια ταξιδεύουμε σε μια άλλη εποχή!

Αφήνουμε τα μπατόν στο λεωφορείο και αρχίζουμε την «εξερεύνηση» στα ντόπια κρέατα και εδέσματα! Κατά το απογευματάκι επιστρέφουμε στην Νέα Ιωνία με γεμάτες μπαταρίες και πολλή δύναμη για την εβδομάδα που έρχεται!!!

To μέλος του ΦΟΝΙ
Μαρία Γιδά