Ο ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΔΡΑΜΑ – ΣΠΗΛΑΙΟ ΜΑΑΡΑ – ΒΩΛΑΚΑ ΚΑΙ ΣΕΡΡΕΣ

drama22

Το δελτίο καιρού της ΕΜΥ έλεγε για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου βροχές και καταιγίδες, εμείς όμως του Φυσιολατρικού ποτέ δεν θεωρήσαμε εμπόδιο τα καιρικά φαινόμενα. Έτσι πρωί- πρωί το Σάββατο 27 Οκτώβρη ξεκινήσαμε 50 περίπου άτομα για την ακριτική Δράμα.
Στην διαδρομή το κέφι και τα τραγούδια όπως πάντα τα γνωστά του Φυσιολατρικού. Μετά τις καθιερωμένες στάσεις φτάσαμε νωρίς το απόγευμα στα καταπληκτικό ξενοδοχείο μας, όπου το βράδυ απολαύσαμε ένα υπέροχο και χορταστικό δείπνο.
Την Κυριακή της 28ης Οκτωβρίου με πολλή βροχή ξεκινήσαμε για το Σπήλαιο Μάαρα, ή αλλιώς Σπήλαιο Αγγίτη. Το Σπήλαιο αυτό μέσα σε μια καταπληκτική τοποθεσία είναι ένα από τα θαύματα της φύσης . Αλήθεια πόσες ομορφιές έχει η πατρίδα μας!! Θαυμάσαμε το σπήλαιο αλλά και το τοπίο που το περιβάλλει και φύγαμε από εκεί με ανείπωτες και άριστες εντυπώσεις.
Ο επόμενος σταθμός μας ήταν ο παραδοσιακός Βόλακας που είναι ένα παραδοσιακό χωριό στο Φαλακρό όρος και είναι το ορμητήριο για το χιονοδρομικό κέντρο. Εκεί μέσα στη βροχή ρίξαμε μια ματιά στο χωριό και επειδή δεν είχαμε καθόλου όρεξη γεμίσαμε τις ταβέρνες.
Το βράδυ μέσα στο κέντρο της πόλης ,στο πάρκο της Αγίας Βαρβάρας ,στο κέντρο «ΝΗΣΑΚΙ» φάγαμε, διασκεδάσαμε και χορέψαμε.
Στον δρόμο της επιστροφής σταματήσαμε στις Σέρρες για καφέ , αλλά και για να γεμίσουμε τις αποσκευές μας με τους παραδοσιακούς ακανέδες. Στην παραλία της Κατερίνης σταματήσαμε για το μεσημεριανό μας και το βράδυ είμαστε στην Νέα Ιωνία, κουρασμένοι ίσως από την μεγάλη διαδρομή, αλλά πολύ ευχαριστημένοι γιατί όπως πάντα με τον Φυσιολατρικό περνάμε ωραία.