Κέρκυρα

corfu

ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΓΙΑ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΜΕ ΤΟΝ ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

Είναι πια δεδομένο !!! Οι εκδρομές του Φυσιολατρικού της Νέας Ιωνίας στο τετραήμερο του καρνα-βαλιού αφήνουν κάθε χρόνο εποχή. Εφέτος η συμμετοχή στην εκδρομή της αποκριάς έσπασε ρεκόρ. Έτσι 80 περίπου άτομα ξεκινήσαμε με 2 λεωφορεία το πρωί του Σαββάτου 25 Φεβρουαρίου 2012 για το πανέμορφο νησί των Φαιάκων ,την Κέρκυρα με την βεβαιότητα ότι θα περάσουμε όπως πάντα καλά και θα ζήσουμε το καρναβάλι με κέφι κα ξενοιασιά.

Με τραγούδια λοιπόν , με κέφι , με ανέκδοτα, ούτε που καταλάβαμε πως φτάσαμε στην Ηγουμενίτσα για να πάρουμε το ferry για την Κέρκυρα. Νωρίς το βράδυ η «χάρη μας» έφτασε στην Κέρκυρα και αμέσως κατευθυνθήκαμε στο ξενοδοχείο μας που ήταν στο Κανόνι μέσα σε μια μαγευτική τοποθεσία. Μετά από την ικανοποίηση των γαστριμαργικών μας απαιτήσεων στον μπουφέ του ξενοδοχείου απο-φασίσαμε να ξεκουραστούμε.

Την Κυριακή το πρωί το πρόγραμμά μας ήταν η επίσκεψη στην πόλη της Κέρκυρας . Με δύο καταπ-ληκτικές ξεναγούς επισκεφθήκαμε το Αχίλλειο και μετά την πόλη , τα καντούνια και τέλος τον Άγιο Σπυρίδωνα. Μετά μείναμε για λίγο ελεύθεροι ,που λέει ο λόγος , γιατί ξετρυπώσαμε ταβερνάκια στα οποία δεν παραλείψαμε να τιμήσουμε τις Κερκυραϊκές λιχουδιές. Και μετά πήραμε θέση για να παρα-κολουθήσουμε τις καρναβαλικές εκδηλώσεις και τον «Γάμο του Καραγκιόζη». Το απόγευμα επιστρέ-ψαμε στο ξενοδοχείο για να ξεκουραστούμε και να γεμίσουμε μπαταρίες , γιατί το βράδυ το πρόγραμμα έλεγε «ξεφάντωμα» . Το βράδυ λοιπόν στην αίθουσα του μπαρ του ξενοδοχείου όλοι σχεδόν μασκα-ρεμένοι του δώσαμε και κατάλαβε. Μέχρι που και ο Πρόεδρος χόρεψε. Έγινε χαμός.

Και ξημέρωσε η Καθαρή Δευτέρα . Αφού γευτήκαμε την καθιερωμένη λαγάνα και τον χαλβά ξεκινή-σαμε για τους Περουλάδες ένα χωρίο 32 χιλιόμετρα βόρεια. Εκεί νοιώσαμε την Κερκυραϊκή φιλοξενία . Οι τοπικές αρχές μας υποδέχτηκαν με χαρά και μας φίλεψαν με τοπικές σαρακοστιανές λιχουδιές. Το απόγευμα παρακολουθήσαμε τις εκδηλώσεις και την παρέλαση των αρμάτων και νωρίς το βράδυ ε-πιστρέψαμε στην Κέρκυρα.

Την Τρίτη το πρωί πήραμε το ferry για την επιστροφή. Το βράδυ επιστροφή στην Νέα Ιωνία με κα-τακλείδα την πάγια ευχή “Πάντα τέτοια και σε άλλα με υγεία».