ΘΡΑΚΗ

thraki2014

ΠΕΝΤΕ ΗΜΕΡΕΣ ΑΞΕΧΑΣΤΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ

Καθιερωμένη πια από τον Φυσιολατρικό Όμιλο Νέας Ιωνίας , η πρωτοχρονιάτικη εκδρομή.

Στο τέλος λοιπόν του 2013 στις 29 Δεκεμβρίου 50 περίπου μέλη και φίλοι του Ομίλου ξεκινήσαμε πολύ πρωί από την Νέα Ιωνία με διάθεση, με κέφι για την όμορφη σε κάθε εποχή Θράκη.

Η πρώτη ημέρα κύλισε με τραγούδια και τα ανεπανάληπτα ανέκδοτα του Προέδρου μας και αρχηγού της εκδρομής αλλά και με ανυπομονησία και προσμονή γι’ αυτά που θα βλέπαμε. Αφού κάναμε τις απαραίτητες στάσεις στα Καμένα Βούρλα, στα Τέμπη και στην Μεθώνη σταματήσαμε λίγο πριν την Καβάλα όπου και πήραμε μαζί μας , τον ξεναγό μας ,τον Ιωάννη, έναν νέο και πολυτάλαντο άνθρωπο. Νωρίς το βράδυ φθάσαμε στο πολύ καλό ξενοδοχείο μας το ΘΡΑΚΗ ΠΑΛΑΣ .

Την δεύτερη ημέρα προορισμός μας ήταν οι Νομοί Ξάνθης και Ροδόπης. Σταθήκαμε για λίγο στο Πόρτο Λάγος όπου μέσα στην λίμνη Βιστωνίδα επισκεφθήκαμε τα 2 εκκλησάκια, που ανήκουν στο Άγιο Όρος. Στην συνέχεια φθάσαμε στα Άβδηρα και επισκεφθήκαμε το μουσείο με τα ανεκτίμητα εκθέματα. Μετά περάσαμε μέσα από την Ξάνθη και κάναμε μια βόλτα στο πιο κοντινό πομακοχώρι την Σμίνθη. Λίγο μετά το μεσημέρι φθάσαμε στην Ξάνθη και αφού περπατήσαμε στα σοκάκια της παλιάς πόλης ,μείναμε για αρκετή ώρα ελεύθεροι για φαγητό και για περιήγηση στην πόλη. Ξεκινήσαμε κατόπιν για την Κομοτηνή .Εκεί ξεναγηθήκαμε και περπατήσαμε στα στενάκια και στα μαγαζιά της παλιάς πόλης , αγοράσαμε παραδοσιακά γλυκά και ταχίνι και μετά πήραμε τον δρόμο της επιστροφής για το ξενοδοχείο μας.

Την Τρίτη ημέρα προορισμός μας ήταν ο Έβρος. Πρώτος μας σταθμός οι Φέρρες , όπου επισκεφθήκαμε και ξεναγηθήκαμε στον ιστορικό βυζαντινό ναό της Παναγίας της Κοσμο-σώτειρας . Δεύτερος σταθμός μας ήταν το Δάσος της Δαδιάς , όπου με ειδικά λεωφορεία μεταφερθήκαμε στο παρατηρητήριο , όπου παρακολουθήσαμε τα άγρια πτηνά να παίρ-νουν την τροφή τους. Τρίτος μας σταθμός το ωραίο Διδυμότειχο ,όπου περιηγηθήκαμε στα αξιοθέατα και δεν παραλείψαμε να πιούμε και το καφεδάκι μας. Το μεσημέρι γευματίσαμε σε μια καταπληκτική ταβέρνα , λίγο πριν το Σουφλί και μετά επισκεφθήκαμε το Σουφλί όπου επισκεφθήκαμε και το Μουσείο Μετάξης. Νωρίς το βράδυ επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο για να ξεκουραστούμε για το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν. Το βράδυ στο ρεβεγιόν ξεφαντώσαμε για τα καλά και μείναμε να διασκεδάζουμε και μετά την άφιξη του 2014.

Η πρωτοχρονιά ήταν αφιερωμένη στην ωραία Αλεξανδρούπολη. Ξυπνήσαμε με την ησυ-χία μας και περάσαμε από το κέντρο της πόλης με κατεύθυνση το χωριό Μαΐστρος για να επισκεφτούμε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Ύστερα από την ξενάγηση επιστρέψαμε στην Αλεξανδρούπολη όπου άλλοι πήγαν στις καφετέριες και άλλοι αναζήτησαν ψαροταβέρνες. Το βράδυ είμαστε ελεύθεροι.

Όλα τα ωραία τελειώνουν κάποτε. Έτσι έφτασε και η ημέρα της επιστροφής. Γεμάτοι από όμορφες αναμνήσεις ξεκινήσαμε για την Νέα Ιωνία. Στην επιστροφή σταματήσαμε στην Νέα Καρβάλη που επισκεφτήκαμε τον Ναό του Αγίου Γρηγορίου και αγοράσαμε και τους γνωστούς κουραμπιέδες της Νέας Καρβάλης . Μετά από τις καθιερωμένες στάσεις επιστρέψαμε στην Νέα Ιωνία με ευχές για ένα ευτυχισμένο 2014 και την γνωστή μας πια ευχή «Πάντα τέτοια».