ΒΥΤΙΝΑ – ΕΛΑΤΗ

vitina1

Βυτίνα: ένας γραφικός οικισμός στους πρόποδες του όρους Μαίναλου στην Ορεινή Αρκαδία και δημοφιλής χειμερινός προορισμός για πολλούς αυτή την εποχή.

Η διαδρομή μας ξεκίνησε νωρίς το πρωί από Αθήνα έτσι, ώστε να φτάσουμε μια ορισμένη ώρα στη Βυτίνα, όπου θα συναντούσαμε τους οδηγούς βουνού που θα μας συνόδευαν στη πορεία μας. Τα πρώτα χιόνια ήδη σκέπαζαν την πλατεία. Ετοιμαστήκαμε, φορέσαμε σκουφιά, πήραμε μαζί μας τα απαραίτητα εφόδια, το σάκο και τα μπατόν και αρχίσαμε να κατηφορίζουμε.

Το μονοπάτι μας ήταν υγρό από τη χιονόπτωση που είχε προηγηθεί και τα βήματά μας έπρεπε να είναι προσεκτικά. Προχωρώντας συναντήσαμε στα δεξιά μας τον ποταμό Μυλάοντα, που κυλούσε ανάμεσα στα χιονισμένα πια έλατα και μας συνόδεψε μέχρι το τέλος της διαδρομής μας.

Το ποτάμι διασχίσαμε πολλές φορές ακολουθώντας το μονοπάτι μας άλλες φορές με επιτυχία και άλλες φορές βουτώντας τα πόδια μας στα νερά του.

Προορισμός μας η Ελάτη, όπου φτάσαμε αργά το μεσημέρι, κουρασμένοι πια, με παγωμένα πόδια αλλά και την ικανοποίηση της όμορφης διαδρομής μας. Αλλάξαμε, ανεβήκαμε στο πούλμαν και αναχωρήσαμε, με πρώτη στάση το παραδοσιακό ταβερνάκι στην Ελάτη για το προγραμματισμένο γεύμα μας. Το απόγευμα είχαμε φτάσει Αθήνα.

Πιτσιλαδή Ελένη
Μέλος Φυσιολατρικού Ομίλου Ν. Ιωνία