ΤΣΕΠΕΛΟΒΟ – ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ – ΜΕΤΣΟΒΟ

tsepelovo2013

Στις 9 Φεβρουαρίου του 2013 ξεκινήσαμε όλα τα (παιδάκια) του ομίλου μας να κατακτήσουμε τις βουνοκορφές!!!!!

Δρόμο πήραμε, δρόμο αφήσαμε, φτάσαμε σε ένα πολύ όμορφο χωριό το Μενίδι για μεσημεριανό. Η βροχή έπεφτε με το τουλούμι, το πολύ κακό είναι ότι ξεχάσαμε να κάνουμε σύμβαση με το Θεό για να εξασφαλίσουμε καλά καιρικά φαινόμενα. Η διαδρομή μας μετά έως και τα Γιάννενα ήταν καλή από απόψεως καιρού, γιατί από απόψεως κεφιού και καλής διάθεσης ήταν πάνω από καλή. Όταν ανηφορήσαμε το βουνό και πλησιάζαμε το Τσεπέλοβο άρχισε να πέφτει χιόνι, που στη συνέχεια πύκνωσε. Για να μη σας κουράζω, έπεσε τόσο πολύ χιόνι από το απόγευμα έως την άλλη μέρα το πρωί που βάλαμε και στη τσέπη μας και στα μπατζάκια μας ::: 60 εκατοστά χιόνι!!!

Όπως σωστά και σοφά αποφάσισε ο αρχηγός μας κ. Τσεσμελή παραμείναμε στο Τσεπέλοβο, γιατί ήταν επικίνδυνο να μετακινηθεί το πούλμαν για να επισκεφθούμε τα χωριά που ήταν σο πρόγραμμα. Θα περιμένετε να σας αναφέρω ότι μαραζώσαμε, αμ δε!!! Μείναμε σε ένα πολύ ωραίο ξενοδοχείο με θέα εξαιρετική Οι ιδιοκτήτες του ήταν φιλόξενοι, εξυπηρετικοί και μαγείρευαν πολύ ωραία φαγητά και φρόντιζαν ώστε ο υποτιθέμενος αποκλεισμός μας να γίνει όσο το δυνατό καλύτερος. Το αποτέλεσμα ο ένας εκ των ιδιοκτητών να γίνει Ντι-τζέι , να μας βάζει τραγούδια και να μετατρέψουμε το ξενοδοχείο σ κέντρο διασκέδασης. Διασκεδάσαμε πάρα πολύ (ελπίζω όλοι).

Κάναμε βόλτες στο χωριό μέσα στο χιόνι, ήταν κάτι διαφορετικό από αυτό που περιμέναμε, αλλά ήταν πανέμορφα. Μείναμε στο Τσεπέλοβο 2 μέρες, αλλά δεν καταλάβαμε το χρόνο γιατί διασκεδάσαμε πολύ μεταξύ μας. Ο δε τρελός αλλά ωραίος ξενοδόχος τη Δευτέρα το πρωί που φεύγαμε μας ξεκίνησε την ημέρα με τσιφτετέλια (εννοείται ότι το μπαλέτο χόρεψε πρωί-πρωί.

Μετά κατηφορίσατε σιγά-σιγά με τον αγαπημένο μας και εξαιρετικό οδηγό Παναγιώτη για το Μέτσοβο. Άλλο χιόνι εκεί. Βέβαια καθαροί οι δρόμοι και προσπελάσιμοι. Πολύ ωραίο το Μέτσοβο!!! Η γεύση από αυτή την εκδρομή της παρέας μου και η δική μου είναι πάρα πολύ γλυκιά και άλλη φορά όταν πάμε εκδρομή να κάνουμε συμβόλαιο με το Θεό για να εξασφαλίσουμε τα κατάλληλα καιρικά φαινόμενα για να εκτελείται το πρόγραμμα ΑΚΡΙΒΩΣ!!!

ΥΓ: Όταν δεν είσαι γκρινιάρης και γρουσούζης με οποιεσδήποτε συνθήκες μπορείς να περάσεις καλά.

Αλέκα Παπαβασιλείου
Μέλος ΦΟΝΙ