ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΥΔΡΑ – ΠΟΡΟ – ΑΙΓΙΝΑ

krouaziera

Αποφασίσαμε αυτή η μονοήμερή μας εκδρομή να είναι αλλιώτικη από τις άλλες, να οργώσουμε τον Αργοσαρωνικό και που αλλού να πάμε, στην ΥΔΡΑ-ΠΟΡΟ-ΑΙΓΙΝΑ.

Πολύ πρωινό ξύπνημα και αναχώρηση από τη Ν. Ιωνία για το Φλοίσβο όπου εκεί θα επιβιβαστούμε στο κρουαζιερόπλοιο «ΠΛΑΤΥΤΕΡΑ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ».

Εμείς φτάσαμε πολύ νωρίτερα από τους υπόλοιπους επιβάτες, οπότε δεν ταλαιπωρηθήκαμε. Βρήκαμε πολύ ωραίες θέσεις και σκορπιστήκαμε στα τρία μέρη υποδοχής. Το πρώτο ήταν σαλόνι με στρωμένο το μπουφέ (χωρίς φαγητά βεβαία ακόμη) να παίζει το αρμόνιο την ώρα της εισόδου μας και μέχρι την αναχώρηση. Το δεύτερο ήταν στο επάνω μέρος όπου και αυτό ήταν υπέροχο με γύρω –γύρω τζάμια και απολάμβανες το ταξίδι. Το τρίτο ήταν πιο πάνω στο κατάστρωμα, με καθίσματα και με πίστα. Τραγουδιστές και χορευτές, χορεύανε και όχι μόνο, φώναζαν όλους τους παρευρισκομένους να ανέβουν στη πίστα. Βέβαια και εμείς δεν παραλείψαμε να ανεβούμε στη πίστα και να χορεύουμε τους ρυθμούς της μουσικής.

Πρώτος σταθμός η ΥΔΡΑ. Παραμονή 2 ώρες. Σκορπιστήκαμε, άλλοι επισκέφθηκαν κάποια μουσεία, άλλοι κάνανε βόλτες στα σοκάκια, άλλοι για μπάνιο και άλλοι καλοκάτσανε στα ωραία μαγαζιά της παραλίας για καφέ ή τσιπουράκι. Η αίσθηση που σου δημιουργείται απολαμβάνοντας το καφέ σου στα cafe της ντίβας του Σαρωνικού είναι υπέροχη.

Μπαίνοντας για το δεύτερο προορισμό μας, βρήκαμε ένα μπουφέ στρωμένο με όλες τις γεύσεις της ελληνικής κουζίνας. Εν πλω φάγαμε , χορέψαμε και φτάσαμε χωρίς να το καταλάβουμε στο ΠΟΡΟ, παραμονή 1 ώρα. Το λιμάνι του Πόρου είναι το κέντρο της ζωής του νησιού, έχει πάντα κίνηση και ζωντάνια. Κατά μήκος της παραλία αραγμένα γιοτ όλων των εθνικοτήτων. Εμείς κάναμε τη βόλτα μας στην παραλία γιατί ο χρόνος μας ήταν λίγος αλλά αρκετός για μια βόλτα.

Ο τρίτος μας σταθμός η ΑΙΓΙΝΑ. Η πρώτη εντύπωση μόλις πλησιάζεις είναι τα νεοκλασικά κτίρια που βρίσκονται κατά μήκος της παραλίας και τα μόνιππα αμαξάκια που ασταμάτητα διασχίζουν τον παραλιακό δρόμο του νησιού, γεμάτα από έλληνες και ξένους τουρίστες. Από εμάς άλλοι πήγαν να επισκεφθούν το ναό της Αφαίας, άλλοι να προσκυνήσουν στον Αγιο Νεκτάριο , άλλοι στα μόνιππα για βόλτα και άλλοι στη παραλία για καφέ ή παγωτό.

Στην επιστροφή μας ο Ζανό, ο μάγος διασκέδαζε το πλήρωμα με μικρές εκπλήξεις και εισέπραττε χειροκροτήματα από όλους, μικρούς και μεγάλους . Έτσι φτάσαμε στο Φλοίσβο χωρίς να το καταλάβουμε. Το πούλμαν, μας περίμενε για να μας μεταφέρει στην Ν.Ιωνία περίπου στις 9 μ.μ.

Τέλειωσε άλλη μία εκδρομή του ΦΟΝΙ διαφορετική από τις άλλες . Και τα 52 άτομα που συμμετείχαν ενθουσιαστήκαν τόσο, που υποσχεθήκαμε ότι η επόμενη Κρουαζιέρα που θα γίνει θα διαρκέσει περισσότερες μέρες.

Η Αρχηγός
Καίτη Ευκλείδου