06 Νοεμβρίου 2019 / Θέατρο “Από Σμύρνη…… Σαλονίκη”

Πολιτιστική εκδήλωση

Τετάρτη  6 Νοεμβρίου 2019

Ο Φυσιολατρικός Όμιλος Νέας Ιωνίας πιστός στις παραδόσεις του τόπου και πολύ περισσότερο της Νέας Ιωνίας θα σας ταξιδέψει στην Μικρασιατική καταστροφή μέσω του Β΄ μέρους του θεατρικού έργου «Σμύρνη μου αγαπημένη», με το «Από Σμύρνη……. Σαλονίκη».

Το έργο είναι το πρώτο Ελληνικό θεατρικό sequel. Αποτελεί συνέχεια του έργου «Σμύρνη μου αγαπημένη», που συγκλόνισε χιλιάδες θεατές και έγινε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην ιστορία του Ελληνικού θεάτρου. Η Μιμή Ντενίση γράφει και σκηνοθετεί το έργο.

 

Λίγα λόγια για το έργο

Η αρχόντισσα της Σμύρνης Φιλιώ Μπαλτατζή και τα παιδιά της καταφέρνουν να επιζήσουν της Μικρασιατικής καταστροφής και μετά από μεγάλες περιπέτειες καταλήγουν στη Μακεδονία. Η Σαλονίκη γίνεται η πατρίδα των προσφύγων. Μια πολυπολιτισμική πόλη με ντόπιους, πρόσφυγες, Πόντιους και Εβραίους που ζουν αρμονικά παρά τις διαφορές τους. Το έργο παρακολουθεί την πορεία της οικογένειας  και πολλών νέων χαρακτήρων την περίοδο από την ανταλλαγή των πληθυσμών μέχρι την αρχή του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου. ………… η συνέχεια επί σκηνής.

Υπεύθυνος : Ιωάννου Χρήστος

Κρατήσεις : Παναγιώτου Αγγελική