22 Νοεμβρίου 2017 / Εκδήλωση για τον Οδυσσέα Ελύτη

 

«Τότε όμως η Ποίηση; Τι αντιπροσωπεύει μέσα σε μια τέτοια κοινωνία; Απαντώ: τον μόνο χώρο όπου η δύναμη του αριθμού δεν έχει πέραση. Και ακριβώς, η εφετινή απόφασή σας να τιμήσετε στο πρόσωπό μου την ποίηση μιας μικρής χώρας δείχνει σε πόσο αρμονική ανταπόκριση βρίσκεστε με την χαριστική αντίληψη της τέχνης, την αντίληψη ότι η τέχνη είναι η μόνη εναπομένουσα πολέμιος της ισχύος που κατάντησε να έχει στους καιρούς μας η ποσοτική αποτίμηση των αξιών.»

Οδ. Ελύτης

(Τελετή απονομής του βραβείου Νόμπελ. Στοκχόλμη 10/12/1979)

 

Ο Φυσιολατρικός Όμιλος Ν. Ιωνίας, στις 22 Νοεμβρίου 2017, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18.30, στην αίθουσα του κινηματογράφου ΑΣΤΕΡΑΣ Ν. Ιωνίας, θα τιμήσει με ένα ξεχωριστό αφιέρωμα, τον ανανεωτή της Ελληνικής ποίησης, τον δημιουργό του Άξιον Εστί, των Μικρών Κυκλάδων, του « Ήλιος ο πρώτος» κ.α.

Τον σημαντικότερο Έλληνα ποιητή της λογοτεχνικής γενιάς, του 1930, τον φιλόπατρι, τον τιμηθέντα το 1979 με το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας, «για την ποίηση του που με φόντο την ελληνική παράδοση, με αισθηματοποιημένη δύναμη και πνευματική οξύνοια ζωντανεύει τον αγώνα του σύγχρονου ανθρώπου για ελευθερία και δημιουργία», τον ΟΔΥΣΣΕΑ  ΕΛΥΤΗ.

Ομιλήτρια  θα είναι η κα Ιουλίττα Ηλιοπούλου, ποιήτρια, δοκιμιογράφος και συγγραφέας παιδικών βιβλίων- φύλακας του έργου του Νομπελίστα – και επί πολλά χρόνια σύντροφος ζωής του Οδυσσέα Ελύτη.

 

Είσοδος Ελεύθερη