22 Ιουλίου 2023 / Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου – Μήδεια

 

Ο Φυσιολατρικός Όμιλος Ν. Ιωνίας στις 22 Ιουλίου 2023 (Σάββατο) θα παρακολουθήσει στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, τη ΜΗΔΕΙΑ του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Frank Castorf.

Ο Ιάσονας αποφασίζει να εγκαταλείψει τη Μήδεια, για να παντρευτεί τη Γλαύκη, κόρη του βασιλιά της Κορίνθου, Κρέοντα, διεκδικώντας μερίδιο στην εξουσία. Ο Κρέοντας αποφασίζει να εξορίσει τη Μήδεια και τα παιδιά από την πόλη, με τη συναίνεση του πατέρα τους. Μετά την προδοσία του Ιάσονα και την καταπάτηση των όρκων, η Μήδεια, αποφασίζει να τον εκδικηθεί, εμπλέκοντας και τα παιδιά στα σχέδιά της για εκδίκηση, στέλνοντάς τα να προσφέρουν θανάσιμα δώρα στη νέα βασιλική σύζυγο του πατέρα τους : χρυσό πέπλο και χρυσό στεφάνι. Εκείνη τα φοράει και πεθαίνει. Όπως πεθαίνει κι ο Κρέοντας, μόλις την παίρνει στην αγκαλιά του. Η Μήδεια σκοτώνει τα παιδιά της, επιβιβάζεται σε άρμα, δώρο του Ήλιου, που το οδηγούν φτερωτοί δράκοντες και καταφεύγει στην Αθήνα. Ενώ ο Ιάσονας μένει πίσω θρηνώντας για τον χαμό των παιδιών του.

Παίζουν : Στ. Γουλιώτη, Σ. Κόκκαλη, Μ. Ναυπλιώτου, Α. Παπούλια, Ε. Ρουμελιώτη, Αινείας Τσάμαρης, Ν. Χρονοπούλου, Ν. Ψαρράς.

Κόστος : 60 € το άτομο και περιλαμβάνει εισιτήριο εισόδου, μεταφορά και φαγητό.

Με τη δήλωσή σας, θερμή παράκληση, να καταβληθεί το ήμισυ του κόστους γιατί τα εισιτήρια πρέπει να εξοφληθούν άμεσα.

Πληροφορίες : Ευκλείδου Καίτη 697 811 8042 και 210 2710030