8 Ιουλίου 2022 / Φιλοκτήτης του Σοφοκλή

Ο Φυσιολατρικός Όμιλος Ν. Ιωνίας στις 8 Ιουλίου 2022, ημέρα Παρασκευή, θα παρακολουθήσει την παράσταση  ΦΙΛΟΚΤΗΤΗΣ του Σοφοκλή στο Βεάκειο Θέατρο.

Ο Φιλοκτήτης, εγκαταλελειμμένος στην Λήμνο, λόγω μιας ειδεχθούς πληγής που προκλήθηκε από δάγκωμα φιδιού, έρχεται αντιμέτωπος με τους συντρόφους του δέκα χρόνια μετά, όταν επιχειρούν με δόλο να του αποσπάσουν το ανίκητο τόξο του Ηρακλή, καθώς χωρίς αυτό είναι αδύνατη η άλωση της Τροίας.

Το σχέδιο οργανώνει ο Οδυσσέας και αναλαμβάνει να το φέρει εις πέρας ο ιδεαλιστής Νεοπτόλεμος. Πρόκειται για ένα τολμηρό σχέδιο που πρέπει να πετύχει, καθώς για τους τρεις άνδρες δεν υπάρχει διαφυγή από το έρημο νησί πριν η αποστολή εκπληρωθεί. Οι τρεις ήρωες πρέπει να μοιραστούν τα μυστικά και τις ιστορίες τους και να ρίξουν φως στις σκιές του παρελθόντος και του παρόντος.

Μια τραγωδία για τον ανθρώπινο πόνο, την εγκατάλειψη, τη σχέση ατομικής και πολιτικής συνείδησης, την προσωπική τιμή και το καθήκον.

Πρωταγωνιστούν : Τάσος Νούσιας (Φιλοκτήτης), Μαρία Πρωτόπαππα (Οδυσσέας), Γιώργος Αμούτζας (Νεοπτόλεμος). Σκηνοθεσία : Μαρλέν Καμίνσκυ.

Όσοι επιθυμείτε να παρακολουθήσετε την παράσταση  μπορείτε να δηλώσετε στα τηλέφωνα  210 2710030 και 6978118042. Με τη δήλωση θα καταβληθεί το αντίτιμο του εισιτηρίου μαζί και η μεταφορά, ύψους 25 ευρώ.