30 – 31 Οκτωβρίου 2021 / Μεσολόγγι – Η Πόλη των Ηρώων

2ήμερη περιηγητική

30 – 31 Οκτωβρίου 2021

Η λέξη Μεσολόγγι, προέρχεται από τις ιταλικές λέξεις mezzo (μέσο, μισό) και lago (λίμνη), δηλ. ένα μέρος που περιβάλλεται από λίμνες.

Η Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου είναι μια πόλη που συνδυάζει πολλά πράγματα. Ειδυλλιακά σημεία για περιπάτους μέσα στην φύση για τους ρομαντικούς και τους φυσιολάτρες. Σημαντικά μουσεία και αξιοθέατα για τους λάτρεις της παράδοσης και της ιστορίας, υπέροχη κουζίνα για τους καλοφαγάδες.

Ας ταξιδέψουμε λοιπόν μαζί στο «αλωνάκι» όπως αναφέρει ο Δ. Σολωμός

και απ’ όπου χαράζει ως όπου βυθά,

τα μάτια μου δεν είδαν τόπον ενδοξότερον

από τούτο το αλωνάκι……

Θα επισκεφθούμε τις αλυκές, το κάστρο, τον Κήπο των Ηρώων, τον Τύμβο των Πεσόντων, το Μουσείο Τρικούπη, το σπίτι του Κ. Παλαμά, την Πινακοθήκη.

Από τα πιο χαρακτηριστικά αξιοθέατα της περιοχής του Μεσολογγίου είναι τα διβάρια και οι πελάδες, τα οποία δεν θα μπορούσαν να έχουν σχέση με κάτι άλλο παρά μόνο με το ψάρεμα. Έτσι, θα κάνουμε μια βόλτα προς την Τουρλίδα και θα γευματίσουμε το μεσημέρι της Κυριακής σε μια πελάδα.

Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας που προβλέπονται, η μάσκα μέσα στο πούλμαν είναι υποχρεωτική, επίσης οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν μαζί τους πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό τεστ Covid (Rapid).

Αρχηγός : Βεργόπουλος Β.

Κρατήσεις : Βασιλειάδης Γ.