29 Μαΐου 2022 / Αρκαδία – Δάσος Σκιρίτιδας

Μονοήμερη πεζοπορική

29 Μαΐου 2022

7.00 π.μ. : Ξεκινάμε από την Ν. Ιωνία, από το γνωστό σημείο στη Λ. Ηρακλείου 230 (ΙΟΡΔΑΝΗΣ) και περνώντας από Κόρινθο και Τρίπολη, φτάνουμε στην Βλαχοκερασιά μετά από 3 ώρες, με μια ενδιάμεση στάση.

10.30 πμ : Αρχίζει η πεζοπορία μας. Είναι μία από τις ομορφότερες διαδρομές με ανοιξιάτικα χρώματα και τις κερασιές φορτωμένες με κεράσια, που δεν πρέπει κανείς να την χάσει. Τα πρώτα 4 χιλιόμετρα περπατάμε σε πυκνό δάσος από πεύκα, πλατάνια, καστανιές, καρυδιές, κερασιές και παλιούς νερόμυλους. Το όνομα άλλωστε της Βλαχοκερασιάς οφείλεται στις πολλές κερασιές της περιοχής. Τα επόμενα 6 χιλιόμετρα είναι δίπλα στο ρέμα, με διάσχιση από την μία στην άλλη όχθη, πάνω από 20 φορές. Δημιουργός του μονοπατιού είναι ο Τάσος Μήτσιος (του ορειβατικού τμήματος της ΕΥΔΑΠ) και έχει κάνει σημαντική δουλειά για την χάραξη και την σήμανση του μονοπατιού. Έχουν τοποθετηθεί σχοινιά και συρματόσχοινα σε σημεία με μεγαλύτερη δυσκολία όπως απότομα ανεβάσματα ή κατεβάσματα. Στο τελευταίο τμήμα ανεβαίνουμε πάλι μέσα από ρέμα μέχρι να βγούμε στο χωματόδρομο που οδηγεί πίσω στο χωριό σε άλλο σημείο από αυτό της εκκίνησης, διασχίζουμε το χωριό και φτάνουμε στο σημείο εκκίνησης.

Μήκος Διαδρομής : 14 χλμ

Διάρκεια : 7 ώρες (εκτιμώμενος χρόνος με τις στάσεις)

Βαθμός Δυσκολίας : 1+ (Μέτριας δυσκολίας απαιτεί καλή φυσική κατάσταση, δεν ενδείκνυται για αρχάριους).

Υψομετρική Διαφορά : +/ 470 μ

Μαζί μας εκτός από την καλή μας διάθεση, απαραίτητα είναι τα ορειβατικά μποτάκια, μπατόν, δεύτερο ζευγάρι παπουτσιών στο πούλμαν, αδιάβροχο, καπέλο, αντηλιακό, σνακ, οπωσδήποτε επειδή η διαδρομή έχει μεγάλη διάρκεια.

Λόγω Covid θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας που προβλέπονται. Η μάσκα μέσα στο πούλμαν είναι υποχρεωτική. Επίσης οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν μαζί τους πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό τεστ Covid (Rapid), θα γίνει έλεγχος.

Αρχηγός : Ζηλακάκη Μαρία

Κρατήσεις : Λαγόπουλος Επαμεινώνδας (693 920 5638)