27 Νοεμβρίου 2022 / Το φαράγγι των Μύλων (Γεωργίτσι – Καστόρι Λακωνίας)

Μονοήμερη πεζοπορική

27 Νοεμβρίου 2022

Πριν την είσοδο του χειμώνα (ημερολογιακά), ο σύλλογος μας θα πεζοπορήσει σε μια υπέροχη διαδρομή κατά την οποία θα συναντήσουμε έλατα, καστανιές και πλατάνια, η ύπαρξη των οποίων οφείλεται στην μεγάλη ποσότητα νερού της περιοχής.

Αναχώρηση στις 7.00 πμ από τη Ν. Ιωνία, Λεωφ. Ηρακλείου 230 (ΙΟΡΔΑΝΗΣ).

Το λεωφορείο μετά από μία σύντομη στάση, θα μας μεταφέρει στο Γεωργίτσι που έχει το προσωνύμιο «Μπαλκόνι του Ταϋγέτου», στα 970 μ. Από το σημείο αυτό θα ξεκινήσει η πεζοπορία (κατάβαση) μέσα από το φαράγγι των Μύλων με τελικό προορισμό το Καστόρι.

Περπατώντας μέσα από το Γεωργίτσι, φτάνουμε στον Άγιο Γεώργιο (1χλμ – 15’). Κινούμαστε σε δασικό δρόμο νότια – νοτιοδυτικά προς Μεσοράχη (2,3χλμ – 35’). Περνώντας ερείπια παλιού νερόμυλου φτάνουμε στην κοίτη του φαραγγιού. Στην πορεία θα διαβούμε ξύλινες σκάλες από κορμούς πλατάνων, θα περάσουμε από το παλιό υδραγωγείο της Αλευρούς, για να φτάσουμε ακολουθώντας το ρου του ποταμού στη γέφυρα Καστορείου (4,6χλμ – 2ω & 10’). Συνεχίζουμε την πορεία κάτω από την γέφυρα και φθάνουμε στο Μαρμαρογέφυρο (1,7χλμ – 30’). Ακολουθώντας την άσφαλτο φθάνουμε μετά από 1,5χλμ στην πλατεία του Καστορείου.

Μήκος Διαδρομής : 9,6 χλμ

Διάρκεια : 3,5 – 4 ώρες (συν τις στάσεις και ανάλογα τη σύνθεση της ομάδας)

Βαθμός δυσκολίας : 1 (εύκολη κατηφορική)

Υψομετρική Διαφορά : +300 μ / -470 μ

Σήμανση : Μωβ κύκλοι

Απαραίτητα πράγματα που πρέπει να έχουμε μαζί μας : Αδιάβροχο, αδιάβροχα παπούτσια/μποτάκια, μπατόν πεζοπορίας, έξτρα ρούχα και παπούτσια για μετά (στο πούλμαν), νερό, σνακ.

ΠΡΟΣΟΧΗ :

ΜΑΣΚΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ μέσα στο λεωφορείο, λόγω της μετάδοσης του COVID.


Αρχηγός : Ζουμπουλιάς Παναγιώτης
Κρατήσεις : Λαγόπουλος Επαμεινώνδας