27 Μαρτίου 2022 / Καλάβρυτα

Ημερήσια περιηγητική

Κυριακή 27 Μαρτίου 2022

Τα Καλάβρυτα είναι ορεινή κωμόπολη της βόρειας Πελοποννήσου. Βρίσκεται στο νομό Αχαΐας, 77 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Πάτρας και ο πληθυσμός σύμφωνα με την απογραφή του 2011 είναι 3.674 κάτοικοι.

Τα Καλάβρυτα σήμερα αποτελούν πόλο έλξης τουριστών κυρίως κατά την χειμερινή περίοδο καθώς διαθέτουν μία από τις καλύτερες υποδομές χειμερινού τουρισμού στην Ελλάδα λόγω κυρίως του χιονοδρομικού κέντρου που βρίσκεται εκεί. Υπολογίζεται ότι στην περιοχή των Καλαβρύτων είναι διαθέσιμες 2.000 κλίνες. Το χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων είναι ένα από τα μεγαλύτερα της Ελλάδας. Αξιόλογους προορισμούς στην περιοχή των Καλαβρύτων αποτελούν επίσης τα δύο ιστορικά μοναστήρια, της Αγίας Λαύρας και του Μεγάλου Σπηλαίου, το πλατανόδασος των πηγών του Αροανίου ποταμού στο Πλανητέρο, όπως επίσης και το Σπήλαιο των Λιμνών κοντά στο χωριό Καστριά Αχαΐας και το φαράγγι του Βουραϊκού ποταμού που το διασχίζει ο περίφημος οδοντωτός σιδηρόδρομος.

Εμείς στην εκδρομή μας θα επισκεφτούμε την Μονή Μεγάλου Σπηλαίου,τη Μονή Αγίας Λαύρας, το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος και το Λόφο της Θυσίας.