01-03 Οκτωβρίου 2021 / Σπέτσες

 

3ημερη πεζοπορική

1-3 Οκτωβρίου 2021

Οι Σπέτσες έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον τουριστικό και πεζοπορικό. Το νησί φημίζεται για την νεοκλασική αρχιτεκτονική του, τις υπέροχες παραλίες του και τις εντυπωσιακές τοποθεσίες του που προσφέρονται για εξερεύνηση.

Ξεκινάμε την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021 στις 4.30 μμ, από τον τροχονόμο στην Νέα Ιωνία με προορισμό την Κόστα Ερμιονίδας, όπου θα φτάσουμε σε 3 ώρες περίπου.

Από εκεί θα πάρουμε το πλοίο που θα μας περάσει απέναντι στο νησί των Σπετσών. Εκεί θα μας περιμένει το πουλμανάκι του ξενοδοχείου για να μεταφέρει τα πράγματά μας στο ξενοδοχείο και εμείς ελεύθεροι θα έχουμε την πρώτη γνωριμία με τις Σπέτσες, να περπατήσουμε παραλιακά, να φάμε, να πιούμε και τελικά με τα πόδια να βρεθούμε στο ξενοδοχείο. Θα καταλύσουμε στο Lianos Hotel Appartments, το οποίο βρίσκεται 1,5 χλμ. από το λιμάνι, κοντά σε μια από τις πιο ωραίες παραλίες του νησιού την Αγία Μαρίνα και πάνω από το Παλιό Λιμάνι.

Το βράδυ ελεύθερο για να γνωρίσουμε τις Σπέτσες by night, περπατώντας στο κέντρο του νησιού την Ντάπια.

Το Σάββατο μετά το πρωινό στις 8.30 θα ξεκινήσουμε την πεζοπορία μας από το ξενοδοχείο για το κτήμα Χαρά, συνάντηση Κυνηγών, Προφήτη Ηλία, που είναι και το ψηλότερο σημείο του νησιού στα 245 μέτρα και θα καταλήξουμε στα Καΐκια, κάτω από την Αναργύρειο Σχολή, μία υπέροχη παραλία για μπάνιο. Η πεζοπορία είναι περίπου 7 χλμ. και οι ώρες πορείας 3 – 4. Μετά το μπάνιο θα συνεχίσουμε την πορεία μας παραλιακά από την Ντάπια μέχρι το ξενοδοχείο. Η απόσταση είναι περίπου 3 χλμ.

Το απόγευμα θα περπατήσουμε από το ξενοδοχείο, Αγία Μαρίνα, Φάρος Σπετσών, Παλιό Λιμάνι, Ντάπια.

Την Κυριακή το πρωί στις 8.30 θα ξεκινήσουμε πεζοπορία από το ξενοδοχείο για την παραλία της Ξυλοκέριζας, είναι περίπου 6 χλμ. και 2 ώρες πεζοπορία. Μπάνιο και επιστροφή στο ξενοδοχείο από τα ίδια. .

Μετά το μεσημέρι, στις 4.30 μμ παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής.

 

Κόστος : 120 ευρώ το δίκλινο, 150 ευρώ το μονόκλινο (περιλαμβάνει 2 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο με πρωινό, μεταφορά με το πούλμαν για και από Κόστα και τα εισιτήρια του πλοίου που θα μας περάσει στο νησί)

Το ξενοδοχείο μας έχει πισίνα και η παραλία της Αγίας Μαρίνας, οργανωμένη και κοσμοπολίτικη, είναι 5 λεπτά με τα πόδια. Τέλος σημειώνεται ότι στο νησί δεν επιτρέπονται τα ΙΧ και οι μετακινήσεις γίνονται με ταξί και άμαξες.

Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί εάν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τον καιρό.

Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας που προβλέπονται, η μάσκα μέσα στο πούλμαν είναι υποχρεωτική, επίσης οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν μαζί τους πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό τεστ Covid (Rapid).

 

Αρχηγός : Μπράνης Χρήστος τηλ. 6944457519

Κρατήσεις : Λαγόπουλος Νώντας τηλ. 6939205638