Ναύπλιο και θεατρική παράσταση στην Επίδαυρο

2ήμερη πολιτιστική

08-09/07/2017

Από όλα τα αρχαία θέατρα, το θέατρο της Επιδαύρου είναι το ωραιότερο και το καλύτερα διατηρημένο. Η θαυμάσια ακουστική του, αλλά και η πολύ καλή κατάσταση στην οποία διατηρείται συντέλεσαν στη δημιουργία του Φεστιβάλ Επιδαύρου, θεσμός που έχει ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια.

Θεσμός λοιπόν και του Φυσιολατρικού, κάθε χρόνο το καλοκαίρι να παρακολουθεί μία παράσταση στην Επίδαυρο.

Η φετινή παρακολούθηση της παράστασης θα πραγματοποιηθεί, ως διήμερη εκδρομή, απολαμβάνοντας και μπάνιο στις όμορφες παραλίες της περιοχής του  Αργολικού κόλπου.

Η διανυκτέρευση μας θα γίνει στο Ναύπλιο, και οι κολυμβητικές εξορμήσεις μας με γεύμα στις όμορφες κοντινές παραλίες της Αργολίδας.

1η ημέρα Σάββατο

Αναχώρηση από Ν. Ιωνία και κάνοντας μια ενδιάμεση στάση, θα κολυμπήσουμε και θα γευματίσουμε στην παραλία του Δρεπάνου. Άφιξη στο Ναύπλιο για ξεκούραση στο ξενοδοχείο και το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την παράσταση στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου.

Στις 08/07/2017, ημέρα Σάββατο, θα παρακολουθήσουμε τη σπανιότερα παρουσιαζόμενη τραγωδία του Σοφοκλή, «Οιδίπους επί Κολωνώ», η τελευταία τραγωδία που έγραψε ο πιο αγαπητός των τραγικών και αναγνωρίζεται ως το αριστούργημά του. Με τον Κώστα Καζάκο στον ομώνυμο ρόλο κι έναν σημαντικό θίασο πρωταγωνιστών:

 Οιδίπους: Κώστας Καζάκος

Ξένος: Δημήτρης Λιγνάδης

Αντιγόνη: Κόρα Καρβούνη

Ισμήνη: Τζέννυ Κόλλια

Θησέας: Άρης Τρουπάκης

Κρέων: Δημήτρης Ήμελλος

Πολυνείκης: Δημήτρης Λάλος

Σε μετάφραση του Δημήτρη Δημητριάδη και πρωτότυπη μουσική του Μίνου Μάτσα, η οποία εκτελείται ζωντανά κατά τη διάρκεια της παράστασης, από τις φωνές τεσσάρων ιεροψαλτών, ως ένα παράλληλο κείμενο εν είδη χορού.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

2η ημέρα Κυριακή

Μετά το πρωινό, καθότι καλοκαίρι και η ζέστη θέλει δροσιά, θα επισκεφθούμε κοντινή παραλία, για να  απολαύσουμε τα μακροβούτια μας, και το γεύμα μας. Απογευματινός καφές και επιστροφή αργά το απόγευμα στη Ν. Ιωνία.

Αρχηγός : Παναγιώτου Αγγελική

Κρατήσεις : Χριστοφορίδου Καίτη