Δελτίο Τύπου : Εκδήλωση για τον Νίκο Καζαντζάκη

Στις 28 Νοεμβρίου το απόγευμα, ο Φυσιολατρικός Όμιλος είχε την εκδήλωση του την αφιερωμένη στον Μεγάλο στοχαστή, ταξιδευτή και συγγραφέα των νεωτέρων χρόνων τον Νίκο Καζαντζάκη.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας κ Επιφάνειος Αρβανίτης, ο Δήμαρχος Ν. Ιωνίας κ. Ηρακλής Γκότσης, εκπρόσωποι δημοτικών παρατάξεων και φορέων.

Η εκδήλωση εστέφθη με μεγάλη επιτυχία, πλήθος κόσμου κατέφθασε και η αίθουσα ήταν κατάμεστη.  Η εκδήλωση αποτελείτο από δύο μέρη, στο πρώτο μέρος ο Πρόεδρος του Ομίλου μας απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, εν συνεχεία αναγνώσθηκε το βιογραφικό του ομιλητή και στη συνέχεια ανέβηκε στο βήμα ο κύριος ομιλητής  κ. Φίλιππος Νικολόπουλος, Λογοτέχνης, Κοινωνιολόγος και Δικηγόρος όπου μας εξέθεσε αναλυτικά το έργο του Ν. Καζαντζάκη. Στο δεύτερο μέρος έγινε η θεατρική παρουσίαση της ζωής του Ν. Καζαντζάκη με ενδιάμεσες παρεμβάσεις κρητικών τραγουδιών.

Μέσω του τύπου θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όσους συνέβαλαν στην παρουσίαση αυτής της τόσο επιτυχημένης και ποιοτικής εκδήλωσης, όπως την Επιτροπή Πολιτιστικών του Ομίλου μας, τον κ. Νικολόπουλο, τους ηθοποιούς Κώστα Κονταράτο (στο ρόλο του Καζαντζάκη), Χρύσα Βασαλάκη (στο ρόλο της Ελένης), Στέφανο Γιωτίτσα αφηγητή και τους μουσικούς Μπάμπη Τερζάκη, Δημ. Ράπτη και Γιάννη Πετσάκη, την κα Θένια Εμμανουήλ για την θεατρική επιμέλεια της παράστασης και τον κ. Γιάννη Αβράμπο για την τεχνική επιμέλεια.

 

Φυσιολατρικός Όμιλος Ν. Ιωνίας