Δελτίο τύπου για την παράσταση «Σμύρνη μου αγαπημένη»

deltiot

Ο Φυσιολατρικός Όμιλος Ν. Ιωνίας έκανε και φέτος , στις 21 Ιανουαρίου, την πρώτη του εξόρμηση πολιτιστικά, παρακολουθώντας την τόσο επιτυχημένη παράσταση «Σμύρνη μου αγαπημένη» στο Θέατρο του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος σε σκηνοθεσία Μιμής Ντενίση. Η προσέλευση των μελών μας ήταν πολύ μεγάλη και αυτό οφείλεται και στο ότι η Ν. Ιωνία ήταν το κατεξοχήν μέρος που κατοικήθηκε από πρόσφυγες της Μ. Ασίας.

Η ιστορία αναβιώνει μέσα από μια εύπορη οικογένεια στη Σμύρνη και μέσα στις 3.30 ώρες της παράστασης είδαμε τις διάφορες πτυχές της καθημερινής ζωής τους. Μπήκαμε στα σαλόνια και την κουζίνα τους, είδαμε τον τρόπο που διασκέδαζαν και ακούσαμε τη μουσική τους και γίναμε παρατηρητές των πολιτικών διενέξεων που αντικατοπτρίζαν ό,τι συνέβαινε πίσω στην Ελλάδα και που τελικά οδήγησαν κατευθείαν «στο χείλος του γκρεμού». Όλα αυτά ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια μας μέσα από πλούσιο φωτογραφικό υλικό της εποχής, εντυπωσιακά σκηνικά που αλλάζουν συνεχώς, λαμπερά κοστούμια που αντικατοπτρίζουν την κοσμοπολίτικη φύση της πρωτεύουσας της Ιωνίας και ζωντανή μουσική από την ορχήστρα Εστουδιαντίνα με τραγουδιστές τον Μπάμπη Τσέρτο και τη Σοφία Μέρμηγκα.

Φύγαμε όλοι μας ευαισθητοποιημένοι και συγκινημένοι και συνιστούμε σε όλους τους Έλληνες να δουν αυτή την επιτυχημένη παράσταση, αξίζει τον κόπο, ιδίως αυτοί που έχουν μικρασιάτικες ρίζες θα θυμηθούν τις ιστορίες της γιαγιάς τους.