Event: Πασχαλιά στην Πάτμο …..

Απρ
27
image_pdfimage_print

…….την Ιερουσαλήμ του Αιγαίου

6ήμερη Πασχαλιάτικη

27 Απριλίου έως 2 Μαΐου 2016

Πάτμος 02

Όπως σας είχαμε ανακοινώσει στο προηγούμενο τεύχος του περιοδικού μας, φέτος αποφασίσαμε να γιορτάσουμε το Πάσχα στο νησί της Αποκάλυψης, στον ιδανικότερο προορισμό για τις γιορτές του Πάσχα, στο νησί με τη μεγαλύτερη και ιδιαίτερη θρησκευτική παράδοση. Να κάνουμε το όνειρο της ζωής μας πραγματικότητα και να ζήσουμε από κοντά την θεία κατάνυξη των ημερών του Πάσχα.  Πού αλλού;  Στην Πάτμο.

Μ. Τετάρτη 27 Απριλίου : Πειραιάς / πλοίο – Πάτμος

Συνάντηση το απόγευμα στο λιμάνι του Πειραιά, επιβίβαση στο σύγχρονο πλοίο που θα μας ταξιδέψει στο Αιγαίο, απόπλους. Μετά την7ωρη περίπου διαδρομή, άφιξη στο λιμάνι και μετάβαση στο κεντρικό επιλεγμένο μας ξενοδοχείο SKALA HOTEL στην Σκάλα. Τακτοποίηση στα δωμάτια.

Μ. Πέμπτη  28 Απριλίου  : Τελετή Νιπτήρος / Χώρα – 12 Ευαγγέλια

Πάτμος 05Μπουφέ πρωινό και αναχώρηση για την πλατεία της Χώρας, για να παρακολουθήσουμε την τελετή του Νιπτήρα  που γίνεται το πρωί στην Χώρα, σύμφωνα με τις Βυζαντινές παραδόσεις και είναι ένα γεγονός που πραγματοποιείται μόνο στην Πάτμο και τα Ιεροσόλυμα. Χρόνος στην Χώρα, για να περπατήσουμε στον Μεσαιωνικό οικισμό της , το Λαογραφικό Μουσείο, τα Αρχοντικά κλπ. Για το βράδυ θα έχουμε νωρίς το δείπνο μας σε τοπικό εστιατόριο , προτού μεταβούμε στην κοντινή εκκλησία για την ακολουθία των 12 Ευαγγελίων

Μ. Παρασκευή 29 Απριλίου : Ιερά Μονή – Σπήλαιο Αποκάλυψης – Aποκαθήλωση

Μπουφέ πρόγευμα και μετάβαση/επίσκεψη, στην Ιστορική Ιερά Μονή/Καστρομονάστηρο του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, με το Μουσειακό Σκευοφυλάκιο, τις Βυζαντινές εικόνες, τα ιερά Κειμήλια, το μοναδικό ιστορικό Ιδρυτικό χρυσόβουλο κλπ, μεγάλης αξίας ενθυμήματα. Θα συνεχίσουμε με την επίσκεψή μας στο Ιερό Σπήλαιο της Αποκαλύψεως για να προσκυνήσουμε στον τόπο όπου ο Απόστολος Ιωάννης είχε τα οράματα που κατέγραψε στο βιβλίο της Αποκάλυψης. Ακολουθεί η επίσκεψη μας στην Μονή Ευαγγελισμού, για να παρακολουθήσουμε την Αποκαθήλωση που γίνεται σύμφωνα με το ιδιαίτερο τυπικό της Μονής, ενώ για το βράδυ στην Σκάλα θα ακολουθήσουμε την περιφορά του Επιταφίου με την χαρακτηριστική συνάντηση των Επιταφίων όλων των Εκκλησιών στο λιμάνι. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο.

Μ. Σάββατο 30 Απριλίου : Εκδρομή/κρουαζιέρα στους Λειψούς – Χριστός Ανέστη

Πάτμος 04Μπουφέ πρόγευμα και εκδρομή με τοπικό πλοιάριο στους Λειψούς, το όμορφο μικρό νησί με τα κάτασπρα ασβεστωμένα σπίτια και διάσπαρτα εκκλησάκια. Θα περπατήσουμε στα γραφικά στενοσόκακα του κέντρου με την χαρακτηριστική νησιώτικη αρχιτεκτονική και θα  προσκυνήσουμε στην Παναγία του Χάρου με την μοναδική εικόνα στην Ελλάδα όπου η Παναγία κρατά στο χέρι της τον Χριστό Εσταυρωμένο. Επιστροφή το απόγευμα στην Πάτμο και για το βράδυ, θα παρακολουθήσουμε την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία για το ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ. Αναστάσιμο μεταμεσονύκτιο δείπνο, με μαγειρίτσα, κόκκινα αυγά κλπ εδέσματα , σε τοπικό εστιατόριο.

Κυριακή Πάσχα 1 Μαΐου : Πασχαλιά – Εσπερινός Αγάπης

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ. Μπουφέ πρόγευμα και πρωινός περίπατος στην εορταστική Πασχαλινή Ατμόσφαιρα της Σκάλας  στην κεντρική παραλία. Το μεσημέρι, εορταστικό Πασχαλινό γεύμα με οβελία, κόκκινα αυγά κλπ λιχουδιές. Το απόγευμα, θα παρακολουθήσουμε τον Εσπερινό της Αγάπης και τις εορταστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο τοπικός Δήμος στην κεντρική Πλατεία με μουσική, παραδοσιακούς χορούς κλπ.

Δευτέρα Πάσχα 2 Μαΐου : Πάτμος – Ταξίδι για Πειραιά

Μπουφές πρόγευμα και πρωινός χρόνος ελεύθερος μέχρι την μετάβαση μας στο λιμάνι, επιβίβαση στο σύγχρονο πλοίο και μεσημεριανός απόπλους για τον Πειραιά, όπου άφιξη το βράδυ (περίπου 20.30)

Αρχηγός : Καίτη Ευκλείδου

Κρατήσεις : Βάσω Τσοντάνογλου

Εξόφληση μέχρι : 23 Μαρτίου 2016