Ο ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΣΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΤΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

tirnavos1

Πολλά μας κόψανε και ίσως μας κόψουνε κι’ άλλα στην πρωτόγνωρη αυτή οικονομική κρίση. Το κέφι και την διάθεση για ξεφάντωμα δεν μπορούν να μας το κόψουν.

Έτσι το πρωί του Σαββάτου 16 Μαρτίου ,50 μέλη του Φυσιολατρικού Ομίλου Νέας Ιωνίας μαζευτήκαμε στην γνωστή αφετηρία της Νέας Ιωνίας , από όπου ξεκινάνε όλες οι εξορμήσεις του Ομίλου. Προορισμός μας αυτή την φορά το περίφημο καρναβάλι του Τύρναβου και άλλα αξιοθέατα της Θεσσαλίας. Μέσα στο λεωφορείο επικρατούσε όπως πάντα το κέφι, το τραγούδι και τα ανέκδοτα.

Στα Καμένα Βούρλα ήπιαμε το καφεδάκι μας και από μια ακόμα στάση στον Δομοκό , βάλαμε πλώρη για την Λίμνη Πλαστήρα. Σε λίγη ώρα την αντικρίσαμε από ψηλά. Κάναμε τον γύρο της και πιστέψαμε ότι μας περίμενε γαλήνια , ακύμαντη και όμορφη όπως πάντα.

Απολαύσαμε το απίθανο τοπίο από το Αγνάντι όπου και γευματίσαμε. Νωρίς το απόγευμα ξεκινήσαμε για την Θεσσαλική πρωτεύουσα την πανέμορφη Λάρισα. Εκεί ένα καταπληκτικό ξενοδοχείο με τα 5 αστέρια του μας περίμενε να μας υποδεχθεί. Το βράδυ όλοι σχεδόν μασκαρεμένοι με προσεγμένες και πρωτότυπες ενδυμασίες ξεφαντώσαμε στο gala του ξενοδοχείου.

Την Κυριακή το πρωί ξεκινήσαμε για τα Αμπελάκια. Εκεί αφού θαυμάσαμε την ιδιαιτερότητα του χωριού, επισκεφθήκαμε το αρχοντικό του Μαύρου και το λαογραφικό μουσείο , καταλήξαμε ως συνήθως σε παραδοσιακή ταβέρνα , όπου έγινε το έλα να δεις.

Το απόγευμα φθάσαμε στον Τύρναβο. Σκορπιστήκαμε για να μπορέσουμε να βρούμε θέση μέσα στις χιλιάδες κόσμου και παρακολουθήσαμε την παρέλαση των καρναβαλιστών και των αρμάτων και το βράδυ αργά επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο για να πάρουμε δυνάμεις για την Καθαρή Δευτέρα.

Την Καθαρή Δευτέρα με τον ουρανό κατσουφιασμένο ξεκινήσαμε και πάλι για τον Τύρναβο. Όμως μόλις φθάσαμε στο απίθανο τοπίο του Προφήτη Ηλία , όπου γίνονται τα δρώμενα της ημέρας , άρχισε να βρέχει. Η βροχή χάλασε τα σχέδια των οργανωτών αλλά και προς στιγμή και την δική μας διάθεση. Έτσι ύστερα από μικρή παραμονή στον χώρο ξεκινήσαμε για το κέντρο του Τύρναβου, όπου και εκεί ο χιλιάδες κόσμου , μέσα σε αδιάκοπη βροχή προσπαθούσε να συμμετάσχει στο Μπουρανί. Οι πιο πολλοί τρυπώσαμε σε ταβερνάκια σε κουτούκια και το Τυρναβίτικο τσίπουρο μας επανέφερε στο κέφι . Το απόγευμα επιστρέψαμε στην Λάρισα αλλά το βράδυ που να ησυχάσουμε. Σε ταβερνάκια άναψε πάλι το γλέντι και το κέφι του Φυσιολατρικού κορυφώθηκε.

Την Τρίτη αντικρίσαμε έναν καταγάλανο ουρανό και έτσι είμαστε αισιόδοξοι ότι η επιστροφή μας θα γινόταν με ιδανικές συνθήκες. Το μεσημέρι φθάσαμε στην Γλύφα όπου αφού θαυμάσαμε το τοπίο , σε μια πολύ ωραία ταβέρνα γευματίσαμε και νωρίς το απόγευμα , πήραμε το δρόμο της επιστροφής.

Το βράδυ η επιστροφή στην Νέα Ιωνία μας βρήκε όλους χαμογελαστούς και δώσαμε όπως πάντα την ευχή : «Πάντα , τέτοια και σε άλλα με υγεία».