Δελτίο τύπου για την διάλεξη “Η άγνωστη Μικρά Ασία”

dtimpou

Ο Φυσιολατρικός Όμιλος Ν. Ιωνίας στις 19 Νοεμβρίου 2014, ημέρα Τετάρτη και ώρα 6.30 μ.μ. πραγματοποίησε την πολύ επιτυχημένη διάλεξη του με θέμα ΑΓΝΩΣΤΗ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ με ομιλητή τον δημοσιογράφο, κοινωνιολόγο και συγγραφέα κ. Γεώργιο Λεκάκη.

Μας ταξίδευσε με λόγια και με εικόνες σε 11 άγνωστες αρχαίες ελληνικές πόλεις της Μ. Ασίας, την Αντίφελλο, την Άσπενδο, την Άσσο, την Αφροδισιάδα, τα Δίδυμα, ή Βραγχίδαι, τη Ξάνθο, την Παταρηίδα, τη Σαγαλασσό, τη Σίδη, τη Σινασό και τη Σινώπη.

Παρέστη και χαιρέτισε την εκδήλωση μας ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ τον οποίο και προσφώνησε ο Πρόεδρος του Ομίλου μας κ. Στέφανος Λιβέρης. Ο Δήμαρχος κ. Γκότσης έστειλε μήνυμα από τις Βρυξέλλες όπου ήταν σε υπηρεσιακό ταξίδι , και χαιρέτισε την εκδήλωση.

Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν : Παναγιώτης Μανούρης, επικεφαλής μείζωνος αντιπολίτευσης ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, Παπαμαργαρίτης, Δημοτικός Σύμβουλος, Μιλτ. Καναβός Δημοτικός Σύμβουλος, Λουκάς Χριστοδούλου, Πρόεδρος ΚΕΜΙΠΟ και Αντιπρόεδρος Ένωσης Σπάρτης, η κα Χρυσούλα Αθηνάκη, Πρόεδρος Συλλόγου Σμυρναίων , η κα Λέλα Μπανούση, Πρόεδρος Ε.Γ.Ε., ο κ. Δαρμογιάννης Ιω., Εκπρόσωπος της Διαδημοτικής Ένωσης και της Ανατολής, ο κ. Κωστιδάκης Παν. ,Αντιπρόεδρος ΟΠΑΝ , η κα Λαμπρινή Σπανοπούλου Γεν. Γραμματέα του Συλλόγου Ινεπολιτών και ο κ. Παπαδόπουλος Χαράλαμπος, εκπρόσωπος Ένωσης Προσκόπων.

Εν συνεχεία ο κ. Στέφανος Λιβέρης, Πρόεδρος του Φυσιολατρικού Ομίλου έκανε μια σύντομη εισήγηση αναφερόμενος και ο ίδιος σε μερικά δικά του βιώματα από τη Μ. Ασία.

Η αίθουσα ήταν κατάμεστη από πλήθος κόσμου που παρακολούθησε με ενδιαφέρον και χειροκρότησε με μεγάλο ενθουσιασμό τον ομιλητή.

Στη συνέχεια η Χορωδία του Τμήματος Ελληνικής Μουσικής του Ωδείου Αθηνών χάρισε στους παρευρισκομένους Μικρασιάτικους χορευτικούς σκοπούς.

Η εκδήλωσή μας τελείωσε με ένα κρασί και τα παρελκόμενά του.