Γιορτή περιβάλλοντος Ο.Φ.Ο.Ε.Σ.Ε.

2[1]

5/6/2016

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος που έχει καθιερωθεί να εορτάζεται κάθε χρόνο την 5η Ιουνίου, η Ομοσπονδία Φυσιολατρικών Ορειβατικών Εκδρομικών Συλλόγων  Ελλάδος (Ο.Φ.Ο.Ε.Σ.Ε.) πραγματοποίησε εκδήλωση – εορτή, στο Δέλφινο, ένα πανέμορφο, καταπράσινο, ονειρεμένο χωριουδάκι στην αγκαλιά της Οίτης σε υψόμετρο 550 m, πάνω από την κοιλάδα του Σπερχειού, με θέα τον κάμπο της Λαμίας.

Το παρών στην εκδήλωση αυτή έδωσαν  πολλά μέλη  των Φυσιολατρικών Σωματείων  της Αθήνας, του Πειραιά, της Αττικής, του Βόλου, Λιτόχωρου κ.λ.π.

Φυσικά από την εκδήλωση δεν έλειψε  και ο Φ.Ο.Ν.Ι. όπου παρευρέθη  οκταμελή αντιπροσωπεία από μέλη του Δ.Σ. και απλά μέλη του.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Έφορος Δημ. Σχέσεων και Εκδηλώσεων Κος Γ. Μηλιαράκης και εν συνεχεία ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κος Β. Κατσαντώνης, λαμβάνοντας το λόγο, αναφέρθηκε  στα  οικολογικά και περιβαλλοντικά προβλήματα.

Αναλυτικά αναφέρθηκε στα περιβαλλοντικά προβλήματα, όπου συγκαταλέγονται η περιβαλλοντική ρύπανση, η κλιματική αλλαγή, η τρύπα του όζοντος, η αποδάσωση, η ερημοποίηση, η εξαφάνιση βιολογικών ειδών, και φυσικά για την  καταστροφή των δασών όπου κάθε δευτερόλεπτο καταστρέφεται και ένα κομμάτι του «πνεύμονα» της Γης και το πρόβλημα επιδεινώνεται από τις συνεχείς πυρκαγιές. Και φυσικά από τη στιγμή που έγιναν αντιληπτά τα οικολογικά προβλήματα, οι προσπάθειες που ξεκίνησαν για την επίλυσή τους.

Το τέλος της εκδήλωσης έκλεισε με ένα μεγάλο γλέντι στην πανέμορφη Ελληνική ύπαιθρο. Όλοι ευχηθήκαμε να ξαναβρεθούμε να εορτάσουμε την ημέρα αυτή με τα προβλήματα του περιβάλλοντος να είναι τουλάχιστον λιγότερα, και η προστασία και ευαισθητοποίηση του κοινού να είναι μεγαλύτερη.

Είναι στο χέρι  μας.

Παναγιώτου Αγγελική